Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
5.000 Kartvizitten Oluşan Kartvizit Şehir

5.000 Kartvizitten Oluşan Kartvizit Şehir

El Turco 5 yılda topladığı kartvizitlerle bir dünya yarattı.

Bir zamanların satılık dijital ajansı ve Dünya Sucuklu Yumurta Günü‘nün öncüsü El Turco Dijital, 5 yıl içinde topladığı 5.000’den fazla kartvizitlerden şehir yarattı. Bu kartlar tek tek kesilip şekillendirilerek bir karakter kazandırıldı. Böylece ekip için kağıt kesip birleştirmekten daha büyük anlama kazandı.

Yaşam tarzımızın, seçimlerimizin ve bizi biz yaptığına inandığımız değerlerin toplum içinde eriyip karakterimizi manipüle ettiğini vurguluyor. Gün içinde ruhumuzu tatmin eden rutinlerin bir alışkanlık ve bağlılık olduğuna çoğu zaman zorunluluk hissini beslediğine değinen bir yapım Kartvizit Şehir.

Bu kısa filmin önermesi ise sorgulayıcı yapıya sahip; “Hiç düşündünüz mü, oluşturduğumuz imajlardan sıyrılıp kim olduğumuzu hatırlayabilmemiz mümkün müdür?”

Filmin Instagram formatı için düzenlenmiş hali;

Kartvizit şehir, son 5 senedir ofisimizde toplanan kartvizitlerle oluşturulan bir proje. Aslında bizim için 5000’den fazla kartvizite tek tek şekil vermemizin sadece kağıttan bir şehir yaratmaktan daha farklı bir anlamı var. Kartvizit şehir: Yaşam tarzımızın, seçimlerimizin, bizi biz yapan zevklerimizin, oluşturduğumuz imajların aslında bize manipüle edilen şeyler olduğunu vurgular. Artık günlük rutinlerimiz bile aslında kendi tercihimiz dışında gelişen, yapmak zorunda hissettirildiğimiz şeyler haline gelmiştir. Dedik ya; Bu şehir size ilk bakışta naif ve sempatik gelebilir, bu şehir yaşadığınız düzeni temsil etmektedir. Hiç düşündünüz mü, oluşturduğumuz imajlardan sıyrılıp kim olduğumuzu hatırlayabilmemiz mümkün müdür? #businesscardcity #kartvizitşehir #elturcodigital

A post shared by El Turco Digital (@elturcodigital) on

Künye;

Konsept ve Prodüksiyon: El Turco Digital (İstanbul)
Yönetmen: Tunc Topcuoglu
Görüntü Yönetmeni: Batu Tezyüksel
Sanat Yönetmeni: Emre Eralp
Yapımcı: Tevfik Serhan

Görsel; El Turco Dijital