Anasayfa

y5yih603_w5ln9_rjfq2_4d4p5.jpg Resimleri
 

Volkswagen – Eğlence teorisi kazananı 'Hız Kamerası Çekilişi'


Pin It
2009'da Volkswagen – Eğlence teorisini haber yapmıştık...

İçine eğlence girince insanların davranışlarının değiştiğini savunan bir kampanya idi. Projenin sonunda internet sitesinden fikirleri toplamaya başlamışlardı. 

Yarışmanın sonunda kazanan fikir,  Kevin Richardson'nın Hız Kamerası Çekilişi fikri. Araba kullananlara soralım (ben kullanmıyorum ondan soruyorum :P), hız limitlerine uyanları ödüllendiren bu fikri nasıl buldunuz?






Pin It

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar


Aiyael (22 Kasım, 2010 10:03 Pazartesi)
Epey etkili olmuş zaten öncesi ve sonrasındaki hız ortalamalarını hesaba katarsak.

Ama fikri tek başına ele aldığımızda bilemiyorum. Para kazanmak ve eğlence örtüşüyor mu sizce?

gullusum (22 Kasım, 2010 17:21 Pazartesi)
Katılıyorum, proje cok guzel fakat sonundaki arguman yanlis (olabilir). Acaba etkin degisken eglence mi para mi?
Hah bir de, yavaslama isini abartip trafik yaratmis ise ekstradan?
Yine de tebrik ederim, insanlarin sehir icinde hiz yapmalarindan o kadar nefret ediyorum ki, ne olursa olsun, yavas gitsinler istiyorum. Sonucta, bir limit var ve soforler uymak zorunda. Bir de para mı vermeli bunun icin diye dusunebilir insan!
Konu ile cok alakali olmasa da benzer bir deney Amerika'da okul cocuklarina notlari icin para vererek yapilmisti, mantik ayni, sonuc ayni. Ama fun effect? Sanıyorum ogrencilerin ceklerini karsilastirmalari:) 

Yorum yapmak için
- sisteme kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan giriş yapabilirsiniz.