DeFacto bir lansman kampanyasıydı, o medya bütçesiyle herhangi bir sivri çıkış DeFacto'nun satışlarına doğrudan etki yapacaktı. Ayrıca unutmayalım ki marka, kampanyasıyla beraber alışveriş merkezlerinde mağazalarını da açtı. Satış artışını doğrudan etkileyen bir satış ağı genişlemesi yaşadılar.
Bu arada rahat giyimde kotu dışlamak sivrilik olsa da çok zekice değil. Fakat en azından markaya bir "duruş" kazandırdığı için rakipleri arasından sıyrılmasını sağlıyor.
Ben Pull&Bear, TopShop gibi ucuz moda mağazaları dururken DeFacto'nun LCW'den bozma gibi görünen koleksiyonuyla niye ilgileneyim? Moda adına hiçbir şey söylemeyip annelerimize konuşuyor reklamlar: "oğlum yazın kot mu giyilir, kıçın pişecek!". Kota rahatsız diye reklam yapan markanın benim gözümdeki duruşu: kolormatik camlı gözlükler takan çalışkan sosyal çevresi olmayan bir öğrenci.
Oysa Mavi "
burası istanbul" diyerek çok daha büyük bir marka duruşu yapıyor.
(Bu arada DeFacto'yu Mavi ile karşılaştırdığım sanılmasın, DeFacto'nun o lige çıkmasına daha var)
Yine de kampanyaya ilgim giderek artıyor. Yüksek bilinirliğini bir şekilde gerçek bir marka olmak için kullanabilecekler mi takip edeceğim.