Anasayfa

 

Web sayfası kaynak kodunda reklam: Dante's Inferno


Pin It
Viki yeni bir ARG haberi yapmadan araya gireyim ve bu reklamı size ben duyurayım istedim. Çok heyecanlıyım, çünkü gerçekten bayıldım işe!

Dante's Inferno
adlı oyunun tanıtımı için aralarında Digg'in de yer aldığı sitelerin kaynak kodlarına ASCII karakterlerle çizilmiş görseller yerleştirilmiş. Görsellerin dibindeyse, şifreler mevcut. Bu şifrelerle hellisnigh.com'a giderek şifreleri girip özel promosyon içeriklerini görebiliyorsunuz.

Tüm sitelerdeki kod-görsellerin tamamını AdFreak'te görebilirsiniz.

“Since Digg’s early days, ASCII art has been ingrained in our site’s culture,” said Chas Edwards, Digg Publisher and Chief Revenue Officer. “We’re thrilled with the opportunity presented by our partnership with Electronic Arts and the Dante’s Inferno team — incorporating ASCII art into advertising on Digg, while providing the 40 million users in the Digg Community first access to the promotion code.”





Pin It

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar


dozdenoir (10 Şubat, 2010 13:39 Çarşamba)
 Bir sitenin kaynak koduna neden bakılır ?? 

Yalçın (settar) Pembecioğlu (10 Şubat, 2010 13:41 Çarşamba)
dozde; ben kampanya sitelerinde hangi ajans yapmış diye bakıyorum mesela.

Aygül Pembecioğlu (10 Şubat, 2010 14:23 Çarşamba)
tam ben diycektim :D

ya kodunu nasıl yazmış diye ya da kim yapmış diye bakıyorum misal kendim :))

Yalçın (settar) Pembecioğlu (10 Şubat, 2010 14:46 Çarşamba)
bir de şu var tabii, kaynak koduna reklam alındıktan sonra bu haberin sızdırılması ve meraklılarına womm yapılması da çok kolay. bir çok ARG kurgusunda (Lost Experience mesela) kaynak koduna şifre vb koyma esprisi de kullanıldığı için bilginin bir kez sızması yayılmasını hızlandırıyor.

Digg olayında olay önce tam anlaşılmamış bir de, hack mi edildi, reklam mı diye konuşulmuş bir süre. Bu da işin yayılması için yeterli bir hype yaratmıştır.

katia (10 Şubat, 2010 19:03 Çarşamba)
çoğu güzel uygulama bizler için yapılır (pazarlama dünyası) ve ödül için yapılır, yaratıcılık adına, reach adına değil. sağlık olsun, seviyoruz gene de :)

elixmix2019 (10 Şubat, 2010 19:20 Çarşamba)
ASCII art'ın hastasıyım yıllardır.
Hoş warez'ciler genelde imza niyetine kullanırlar lakin işleri seviyorum.
ne güzel olmuş..


Yorum yapmak için
- sisteme kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan giriş yapabilirsiniz.