Yorumlar
cagatay (tortilho) karakoc (06 Mayıs, 2009 16:10 Çarşamba)oh oh evsizlere kıyafet şenliği :) tek gösterimlik çalışmalar bunlar, ertesi güne anlamaz kimse :)
buraKargın (06 Mayıs, 2009 16:15 Çarşamba)Tüketiciye arkasını dönmüş, olmaz ki ama :)
Hüseyin (husows) Ergin (06 Mayıs, 2009 16:17 Çarşamba)gerçekten iyi bir travel reklamı olmuş ama eşyalar olmasa da o mat norveç görüntüsü arasındaki o kumsal dikkat çekiyo zaten.
@settar evsiz yoksa çöp toplayan elemanlarda mı yok :)
Yalçın (settar) Pembecioğlu (06 Mayıs, 2009 16:30 Çarşamba)norveçliler çöp üretmiyormuş o yüzden çöpçü de yok, hatta norveçte kızlar teklif ediyomuş.
sanemkr (06 Mayıs, 2009 16:37 Çarşamba)bunun kız versiyonu da varmıymış ki? :) varsa yerdeki giysiler pek uzun ömürlü olmamıştır heralde:)
massattack (06 Mayıs, 2009 16:43 Çarşamba)Norveç'ten gerçek haberler:
Norveç'te işsizlik oranı çok yüksek . Ama sandığınız gibi değil. Çünkü kayıtlı çalışan ve sigorta kullanan sayısı ile nüfus sayımında çıkan sonuçlara göre çıkıyor bu. İşin aslı çoğu Norveçli'nin kendi işi olması.
Ana geçim kaynağı balıkçılık ve buna bağlı yan ürünler olan Norveç'te yürürken (ki burada yürünmüşü var) dilenci ya da çöp karıştıran insanlara rastlamanız imkansız.
Çünkü Norveç hükümeti zaten bir avuç olan nüfusa göre bir hayli yüksek olan GSMH sayesinde işsizlere 3 ay süreyle ev ve iş bulana kadar da 3000 TL'ye yakın işsizlik tazminatı sağlıyor. Bunun yanında uyguladığı programlarla işsizlere iş bulmadan önce işi öğretiyor.
O kıyafetlere hiçbir şey olmaz. Çünkü gördüğünüz fotoğraf Norveç'in en işlek(!) caddelerinden birinde çekilmiş. Saat 16:00'dan itibaren Norveç'te açık tek bir dükkan bile bulamazsınız. Hayalet şehir gibidir. Hiç kimse hiçbir şeyle ilgilenmez.
Ve evet kızlar teklif ediyor o doğru. =)
sadi (su geçirmez balık) tekin (06 Mayıs, 2009 18:58 Çarşamba) puahuahua settar önce yazdıklarını okuyup çok güldüm, sonra massattackinyazdıklarını okuyup valizimi toplamaya başladım..

phoenixia (06 Mayıs, 2009 23:07 Çarşamba)norveç demişken yıllardır "kandırıldığım" birşeyi paylaşmak istyiorum..evet istiyorum..
reklamlarda norveçli balıkçıların kremi neutrogena diye duya duya neutrogena'yı norveç markası sanıyordumdu.. kanada'ymış... yıkılmıştım öğrenince...
işte söyledim...
adam hakkaten hiç güneş görmemiş yalnız, bunu da anlayabiliyoruz...
sanemkr (07 Mayıs, 2009 07:56 Perşembe)evet manzaradan ziyade insanın gözünü alan asıl o:)
katia (07 Mayıs, 2009 12:27 Perşembe)gönüllü evsiz vardır bence :)
insane (10 Mayıs, 2009 11:02 Pazar)Gönüllü evsize bir tanıdığım İsveç'te raslamış. Adama para uzatınca adam parayı almayıp "sorun para değil ki" demiş... Derin evsizler var oralarda

Bu arada Norveçliler biraz cimri adamlarmış, vergileri çok yüksek olduğundan, GSMH da bu yüzden çok yüksek, adamlar hep biriktirmeye alışmış. mış mış mış....
aquastone (11 Mayıs, 2009 03:02 Pazartesi) Norvec'te işletme masterı yapan biri olarak "gerceklere" farklı bı bakıs sunmak gereksinimi duydum.Zira ulke kucuk olmasına ragmen hakkında bı suru sey yanlıs biliniyor hala.

Sole ki:Bi kere Turk halkı Norveclilerden cok daha girisimci ve kişi basına dusen sirket sayısında Turkiye cok daha onde yani cogu Norvecli kendi işini kurmuyo aslında ve ayrıca balıkcılık-cok populer bı yanılgıyla-ulkenin GSMHsinin cok cok kucuk bı kısmı ve yapılan balıkcılık gayet profesyonel/mass tarzda.En buyuk gecim kaynagı tabiki dev enerji sektoru ve bunun surukledigi yan sektorler ve teknoloji.
Vergiyle biriktirme arasındaki flu ilişkiyi cok kavrayamasam da bildigim rakamlar saving ratein cok ciddi dusuk oldugu buna ragmen seyahat gibi kalemlerde cok yuksek oldugu-zaten konumuz da bu;)
Kızlara gelirsek,evet teklif ediolar-ne demekse;)-ama genelde kafalar bi dunyayken;)
Yorum yapmak için
- sisteme
kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan
giriş yapabilirsiniz.