Anasayfa

1468_2855.jpg Resimleri
 

En iyi kent: İstanbul En iyi restoran: MüzedeChanga


Pin It

"Wallpaper" dergisi, 2007 yılı için İstanbul’u dünyanın en iyi şehri, Sakıp Sabancı Müzesi içinde hizmet veren Müzedechanga’yı da en iyi restoran seçti. Her sene veridiği "Yılın En İyileri" ödüllerini bu hafta çıkan özel "Şubat 2007 Best" sayısında açıkladı. Dergi, her yıl "büyük ödül" için 10 kategoriden 5’er aday belirliyor ve büyük ödül, uluslararası bir jüri tarafından seçiliyor.

"İstanbul, Modern Sanatlar Galerisi ve Sakıp Sabancı Müzesi’nin de açılması ile sanat şehri olmaya başladı. Son günlerde bir alışveriş cenneti haline gelen şehirde şık gece lokalleri de açıldı. Nişantaşı’nda bir sürü yeni mağaza ve bar açıldı, fakat tasarım uzmanları Addressistanbul’dan hiç bahsetmiyorlar. Bu cesur tasarım manzarası belki de çok etkiliyeci. Autoban tasarım ekibinin İstanbul’un heyecanlı tasarım geleceğini göstermesiyle Derin Design ve Gaia&Gino şimdiden star oldular. Bu şehir hızla yön değiştirerek zarif bir eğlence başkenti oluyor.

En İyi Restoran
Müzede Changa
6 yıl önce en ünlü restoranlardan biri olan Changa’nın aynı şekilde yalın bir tasarım olan devamı, Tarık Beyazıt ve Savaş Ertunç adlı girişimciler tarafından MüzedeChanga adı ile Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılmış. Mimar Ayşen Savaş’ın icat ettiği “cam küp” de restaurantta yerini almış. 1960’lar ve 1970’lerden ilham alan iç mekanı Autoban tasarım ekibi tarafından tasarlanan restoranda, ahşıbaşı Peter Gordon’un geleneksel Türk yemekleri de modern eğilimlerle sunuluyor. "





Pin It

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar


c (19 Ocak, 2007 09:38 Cuma)
aslı en iyi restoran değil, en iyi restoran tasarımı sanırım. ben direkt yemeklerini merak ettim başlığı görünce.

ardaerdik (19 Ocak, 2007 09:46 Cuma)
dünyanin en iyi restoranini seçmek için dünyada kaç restoranda yemek yemişlerdir kimbilir :)

snt (19 Ocak, 2007 10:07 Cuma)
Ufak bir düzeltme: Dünyanın en iyi restaurantı değil, en iyi yeni restaurantı seçildi Müzede Changa (bkz). Ayrıca doğrudur, yemekleri ile çok ilgilendiklerini sanmıyorum, zira dergi bir tasarım dergisi. Dekorasyon, amibians ve mimari unsurların soslardan önemli olduğuna emin olabiliriz.

Geçtiğimiz yıl da aynı dergi, Vitra'nın İstanbul Serisi'ni en iyi banyo tasarımı olarak ödüllendirmişti ve biz de bunu bigu'da haber yapmıştık.

On (19 Ocak, 2007 16:29 Cuma)
changanın yemekleri degisik damak tadı arayanlar icin pek bi ilgi cekici olabilir "fusion mutfagı" nın ılk orneklerını servis ettiler uzun sure.. Gece changayla da baslasa hep kızılkayalarda bitti o da baska bı mevzu oldu ama gercek ıste..

fake (20 Ocak, 2007 14:00 Cumartesi)
ilk haberim   

Yorum yapmak için
- sisteme kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan giriş yapabilirsiniz.