Yorumlar
rakunzell rakkadar (28 Ekim, 2008 11:24 Salı)avrupa şehirlerinde fotoğraf çekmenin kendisinin başlı başına bir hadise olduğuna inanıyorum. çünkü oranın -ilk anlamıyla- havasında bir şey var. yani öylesine kameranızı savursanız dahi o fotoğraf bizim ülkedeki gb çıkmıyor. parıl parıl, inanılmaz bir derinlikte oluyor. nem yüzünden olduğuna inanmak istiyorum. çünkü başka sebep bulamıyorm. (şehirlerin yapılanması, çöpün bile grafik obje olması vs de cabası tabii)
nick abinin fotoları iyi de, habire yanımızdan alıkoymaya çalıştığımız o cep telefolarını hayata daha da dahil edici çalışmaları yazık ki etik bulmuyorum..
BigCell (28 Ekim, 2008 12:12 Salı)Cep telefonuna isterlerse 20mp koysunlar. Fotoğrafçılıkta temel öğe lensin halka çapıdır.
Bana 67mm bile yeterli gelmez 72 ye geçme isteği içimde kaynarken.
5mm lik minicik lenslerle anca kefal avlarlar.
dozdenoir (28 Ekim, 2008 12:47 Salı)
bana da yıllar önce öğretilen lens boyutunun esas önemli olduğudur. Hatta yıldızların fotoğrafını çeken bilmem ne teleskopu sadece 1 mgpixel gibi bir şeymiş gibi şehir efsanesi de vardı o zaman. gerçek ise ışık olmadan hiç biri olmaz. Ayrıca resimler samsung pixonla çekilmiş deniyor üstünde photoshopla oynadık hatta color correction yaptık demiyor... Bana inandırıcı gelmedi resimler.
Bir de sanırsam Avrupa, Amerika, Türkiye arasında resimlerin tonunun değişmesinin nedeni ışığın geliş açıları da olabilir.
Havadaki nem özellikle dijitalleri çok etkilemesede eski usul (old School) filmli kameraları etkileyebilir. :)
rakunzell rakkadar (28 Ekim, 2008 12:59 Salı)hmm evet ışığın geliş açıları aklıma gelmemişti hiç hakikaten. nemse yine ışığı, yoğunluğunu vs etkiler diye düşünmüştüm.
rakunzell rakkadar (28 Ekim, 2008 13:00 Salı)ve ikidir ilk mesajım aşağıya atlıyor garip bir şekilde..
rakunzell rakkadar (28 Ekim, 2008 13:07 Salı)ben buna pek katılamadım. o zaman her 72mm kullanan balina avlıyor gb anlaşılıyor söylediklerinizden mösyö. fotoğrafçılıkta temel öge kompozisyon ve ışık değil mi hem?
ArdA_KilavuZ (28 Ekim, 2008 13:54 Salı) Viki'ninde dedigi gibi konumuz telefonun tanitimi icin yapilan site ama konu yine cep telefonlari ve ne kadar kaliteli resimler cekebildiklerine geldi :) o zaman bende devam edeyim, Casio'nun cep telefonu ve 8.1 mp kamera var.
Kaynak:
agarhasan (28 Ekim, 2008 14:29 Salı)Avrupa şehirleri hadisesi, oralarda havanın çoğunlukla bulutlu olmasından kaynaklı olabilir
imppaint (28 Ekim, 2008 18:21 Salı)Tanıtım için güzel resimler tabi photoshop rötujlarınıda makina yapıyorsa...
insane (28 Ekim, 2008 20:12 Salı)EFendim dahil olmadan olamayacağım ama yukarıda lens çaı denmiş de bu telefonlara istediğini çapta lens koyun ona göre de sensör koymanız lazım. İş dijitale geçti mi sensör iki temel etkenden biri oluveriyor.
Bigu Üyesi
(28 Ekim, 2008 21:12 Salı) # 

İsteyen için şuan bulunmaz ama ileride bol bol bulunacak bursa kumaşı. Ama benim gibi işi olmayacaklar da çok olacaktır.
Aygül Pembecioğlu (28 Ekim, 2008 22:13 Salı)yorumlardaki sıra şaşması bigu'da saat ayarlaması yaptık, 1 saat ileri alınma olayı :)
o yüzden 1 saatliğine bir yorum karmaşı yaşadık ;)))
rakunzell rakkadar (28 Ekim, 2008 23:22 Salı)ahaha! ben de korkup uzunca bi süre yazmamıştım bu habere. (:
tam yedi tane z (31 Ekim, 2008 01:23 Cuma)Gereksiz mp artışı, paso bi pompalayış söz konusu...

Yorum yapmak için
- sisteme
kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan
giriş yapabilirsiniz.