Yorumlar
Yalçın (settar) Pembecioğlu (30 Temmuz, 2008 14:32 Çarşamba)Hepsini incelemek için çok ciddi bir zaman ayırmak lazım. İlk etapta dikkatimi çeken Sony'nin kulağa girmeyen kulaklığı oldu.

ferhat can (30 Temmuz, 2008 15:18 Çarşamba)yeni bir yaklaşım ama orta seviyeli bir kulaklık gurusu olarak ürünü alacak müşteri kitlesinin çok dar olduğunu söyleyebilirim.
kulaklık konusunda ne olursa olsun en ucuzu alanlar var. bunlar zaten 1 ytl'lik kulaklıkları kullanıyorlar. en büyük müşteri kitlesi burada.
en iyi ses kalitesini arayan küçük bir kesim, kendi içlerinde izolasyon ve mobilite kriteriyle dörde ayrılıyorlar.
bu ikisinden de feragat eden kesim open headphones dediğimiz hoparlör kalitesine en yakın tecrübeyi yaşatan ort. 300 dolarlık kulaklıklar kullanıyorlar.
izolasyona ve mobil olmaya ihtiyaç duyan kesim ise yine 200 dolar ortalamayla satılan IEM adı verilen cihazları kullanıyorlar. kulak içine giren minik monitörler.
izolasyona ihtiyaç duyup mobil olmayan kesimin öncüleri tabi ki DJ ler. bunlar da closed dediğim tipte kulaklıklar kullanıyorlar.
son olarak bu kulaklıkları da alacak kesim olan izolasyona önem vermeyip mobil olacak kesimse çok çok az bir oranı kapsıyor.
çünkü mobil olmak demek diğer insanlarla sürekli bir etkileşim içinde olmayı gerektiyor. dışarıya ses veren dışarıdan ses alan bu modelleri kullanmak hem diğer insanlara saygısızlık hem de ses kalitesini büyük oranda düşürerek verdiğiniz paranın karşılığını almanızı engelliyor.
big mac (31 Temmuz, 2008 17:23 Perşembe)apple,
iphone / macbookair/ imac / ve yeni klavyesi en cok odul alan sirket oldu sanirim
ARTanubis (01 Ağustos, 2008 00:20 Cuma)vay be super fikir... yarabbim neden son zamanlarda kayislari hep boyle silikon yapiyorlar yalniz...
buraKargın (01 Ağustos, 2008 00:36 Cuma)Tasarım yarışmalarında benim dikkatimi daha çok ürünün fonksiyonelliği çekiyor. Şu
makine hoşuma gitti. Tasarım demişken Metin Kaplan'ın
'Nevale' sini anmadan geçmek olmaz...
Yorum yapmak için
- sisteme
kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan
giriş yapabilirsiniz.