Anasayfa

5142_11212.jpg Resimleri
 

Greenpeace-Başbakan Erdoğan ve Kopenhag


Dünya'nın çeşitli kıta ve  ülkelerinde (Avrupa, Amerika,Asya ve Pasifik) faaliyet gösteren çevre kuruluşu Greenpeace, Başbakan Erdoğan ile ilgili bilindik ama örneğine pek rastlamadığımız Billboard çalışmalarına imza atmış.Bugün (08.12.2009) sabah kahvaltımı yaparken haberlerde gördüğüm Greenpeace Akdeniz'in gerçekleştirdiği bu çalışmaları Bigucularla paylaşıp değerli yorumlarınızı almayı istedim.

Alıntı;
Greenpeace Akdeniz Ofisi Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi ve İletişim Birimi Yöneticisi Nevin Sungur posterin hazırlanışını şöyle anlattı: “Greenpeace posterlerde AB ülkeleri başbakanları ve ABD Başkanı’na özür diletti. Posterleri görünce aklımıza Türkiye’ye uyarlamak geldi. Başbakan Erdoğan’ı ofisimizde çalışan Greenpeace gönüllüsü bir grafiker arkadaşımız yaşlandırdı. Diğer liderlerin söylediği ” Özür dilerim “ metnini Türkçeleştirdik. Bilboard ve basın ilanları bizim için pahalı olabilir. Posterleri elimizin ulaştığı her yere asacağız. Umarız Başbakan bu posterleri görür ve 18 Aralık’ta 100’den fazla devlet başkanının katılacağı Kopenhag Zirvesi Genel Kurulu’na katılır. Amacımız Başbakan’ı kızdırmak değil. Kızarsa bu kendi bileceği bir iş. Ancak biz bu posterleri biraz gülüp iklim değişikliğinin çözümüne yönelik harekete geçmesi için hazırladık.” demiş.

Bana sorarsanız bu tip çalışmaların bir kaç örneğini görmüştüm fakat yinede yapılan işi başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Tasarımcısının kim olduğunu bulamadım malesef.

Diğer  billboard çalışmaları ise şu şekilde;










Kategoriler: diğer
Etiketler: , afiş, greenpeace, billboard, erdoğan, kopenhag

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar


metinalper (09 Aralık, 2009 16:16 Çarşamba)
 harikasınız.... erdogan!ın hala sıyasette olacagına suphem yok ama dıgerlerı coktan sırket gokdelenlerının tepesınde olurler ve ozur dıledıklerını bıle duyamayız

seyhan (spell) kaya (09 Aralık, 2009 16:33 Çarşamba)
Bu tarz bişey hatırlıyorum ama bulamadım. Hani bakanların gelecekteki haliyle ilgili bir gazete haberi yapmışlardı, hatta Kemal Unakıtan bakkal olmuştu "zor geçiniyorum valla" filan diyodu. Biri bulursa çok büyük sevaba giricek sinir oldum bulamıyorum. 

Bu uygulamaya gelince güzel olmuş yalnız diğer tüm billboard çalışmalarının bi tarzı var bizimki biraz çakma duruyo sanki

c (09 Aralık, 2009 17:14 Çarşamba)

seyhan (spell) kaya (09 Aralık, 2009 17:24 Çarşamba)
  Buduur! Süpersin c nasıl mutlu oldum bilemezsin 

buraKargın (09 Aralık, 2009 22:41 Çarşamba)
Tasarımcısına her an dava açılabilir, aman dikkat(!)

phoenixia (10 Aralık, 2009 09:37 Perşembe)
mesajı net vermesi açısından başarılı...
tayyib'in de ingilizce versiyonlusu yok mu?
(gelecek espirileri tahmin ediyorum... yapmayın):)

şahin (prodotu) özcan (10 Aralık, 2009 11:06 Perşembe)
erdoğan gibi bi karekter testiyi kırmadan atılan tokattan anlamaz, hatta hırsından gider testiyi kırar diyorum. ayrıca "herkes en az üç çocuk yapmalı" diyen zihniyetin gezegen üzerindeki olayları nasıl yorumlayacağıda malum. karamsarım :/  (hadi erdoğan utandır beni)

beklemeyapma (10 Aralık, 2009 11:33 Perşembe)
güzel ama etkili değil, daha çok; 2020de akhuzurevindeyim reklamına potansiyel yaratmış. vuruculuk eksi.

personalen (10 Aralık, 2009 23:22 Perşembe)
Fayda'nın hazırladığı Birgün Gazetesi ilanına benziyor.
http://www.bigumigu.com/haber.asp?hid=4470




Yalçın (settar) Pembecioğlu (11 Aralık, 2009 00:13 Cuma)
işte onu dedik biz de az yukarda personalen.

Yorum yapmak için
- sisteme kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan giriş yapabilirsiniz.