Anasayfa

820_1412.jpg Resimleri
 

benzer çizgiroman kapakları...


Pin It

Sadece reklamda olmuyor tabi etkilenme ;)





Pin It

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar


Yalçın (settar) Pembecioğlu (03 Ağustos, 2006 10:17 Perşembe)
Ama öyle bir sahnedir ki bu kahramanın sevdiceğini/kankasını kucağında bitmiş arbededen çıkartması, yıllarca da bir çizgi roman klişesi olarak kullanılmaya devam edecektir mutlaka... Bu kadar çok şey anlatan başka bir kapak taslağı gördünüz mü hiç?

sadi (su geçirmez balık) tekin (03 Ağustos, 2006 12:10 Perşembe)
bence de gayet normal filmlerde bile kullanılan bi klişedir. zaten bu kadar çok olunca olay taklitten çıkıyro da sanki..

felidae (03 Ağustos, 2006 12:48 Perşembe)
"aklın yolu bir"e örnek :P

cemgul (03 Ağustos, 2006 20:13 Perşembe)
hoop bi dakka, şimdi bu başka bir olay; arak değil bu bir gelenektir, ustalara saygıdır.
Comic olayında klişeler var hero pose lar var. Yani 10-15 tane heroic poz vardır ve bu birçok yayınevinden çıkan çizgiromanda bariz biçimde yıllardır kullanılır, kimse de şikayet etmez. Bu örnek sadece 1 tane. Bunun gibi bir çok klişe hero pozu vardır bilirsiniz (yumruklar belde superman pozu, kalkanla koşan yuzbaşı amerika, parmakları üstünde duran spiderman pozu, patlamayla geriye savrulan hero pozu gibi vsvs her kahramana uyan klişeler)
Herkes sevdiği bu kahramanları o klişe pozlarda gormekten zevk alır, yani durumun arakla pek ilgisi yok.
Body building müsabakalarında da zorunlu pozlar vardır o pozları dogru vermezsen puan kaybedersin, bunun gibi bişey, bu bilindik pozları çizmekte bir gelenektir ve hepsinin de adları vardır.

Settar'ın tespiti çok doğru!

Yorum yapmak için
- sisteme kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan giriş yapabilirsiniz.