Anasayfa

2155_4274.jpg Resimleri
 

Tarihiyle barışık olmak..


Pin It

"the Romans stayed for 400 years. The Ottomans stayed for 150 years. The Soviets stayed for 45 years. They came, they saw, they conquered - and liked the place so much they decided to stick around.."

İngiltere'deki metro istasyonlarına verilen bir Macaristan'a turizm teşvik ilanı.. teşvik hareketinin adı bile www.budapestwinterinvasion.com.. 

Bir toplumun tarihiyle bu kadar barışık olması hakikaten çok güzel birşey:) İnsan bu rahatlığa bakınca "gitsem ya Budapeşte'ye" diyor..



Pin It

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar


abdulaziz (creaziz) şahin (01 Temmuz, 2007 20:03 Pazar)
BUDA, pişti olmuş nirvana ile macaristanda

ARTanubis (02 Temmuz, 2007 14:18 Pazartesi)
jo napot Mezzo...egy kicsit bezselek magyarul... yani istersen birlikte gidebiliriz budapeşteye:)

mezzoalto (02 Temmuz, 2007 14:29 Pazartesi)
evet, art bir miktar macarca da biliyormuş.. ben artık kendisine şaşıramıyorum:)

pin (02 Temmuz, 2007 15:16 Pazartesi)
Beraber gidelim mi? Birdahaki bigu organizasyonunu 3 günlük budapeşte tatili olarak ayarlamanızı öneriyorum. Kabul eden?

elifbb (02 Temmuz, 2007 16:28 Pazartesi)
art, hay maşalla demek istiyorum efenim canı gönülden :)))

budapeşteye mi gidiyoruz şimdi yani? ne vakit?? heheheh

bu arada ilanın dili çok hoşuma gitti benim. okurken türkiye tanıtımlarına çok yakışacak bir ifade olduğunu düşündüm. gerçi say say bitmeyebilir, kim gelmiş kim yaşamış neler olmuş falan derken tanıtımı geçip kısa bir tarihçe falan... hımmm ama güzelmiş, tebrik ediyoruz amcaları. szabatos! (oldu mu art? abuk bişi demiş olmiyim de heheheh)

mehmet (02 Temmuz, 2007 16:35 Pazartesi)
"biz fethettik çok sevdik, buyrun siz de fethedin
al-fetih türkiye"
sloganıyla, gemi şeklinde minibüslerle haliç turu yaptırılan dandik bir tur paketine dönüşebilir her an.

aman diyim.

elifbb (02 Temmuz, 2007 16:43 Pazartesi)
hım evet, dikkatli yaklaşmak lazım. gerçi belki de iş iyice laçka hale gelir, herkes güle oynaya temsili seferler falan düzenler, amaaan yıllardır dert ettiğimiz şeylere bakın haydi hepbirlikte we aaare the woooorld tadında kaynaşılır falan... olmas mı? :))

mehmet (02 Temmuz, 2007 16:51 Pazartesi)
sarhoş ingilizlerle dolu fetih gemisi minibüsüne karşı elinde terlikle akına geçen güruhu düşünüyorum da belki de bu kadar karamsar olmamak lazım. belki "durizi kaçırmayın lan" diyen esnaf duruma el koyar ve sağduyu kazanır.

elifbb (02 Temmuz, 2007 16:54 Pazartesi)
ay hayallerim çok fena bulanıklaştı valla, vazgeçtim ben tamam. budapeşte ile sınırlı kalsın bu ilan, gidip görelim biz de. ben hepimiz adına barış şarkıları falan söylerim ara ara artık :)))

ARTanubis (02 Temmuz, 2007 17:18 Pazartesi)
oldu oldu elifbb, sen kaptın artık gidebiliriz:)

yaw budapeşte de ne güzel şehirdir, gitsek gezsek... 

Dünyada "macar" kelimesini kullanan sadece bizler ve macarlar olduğunu biliyor muydunuz? (tabi onlar Magyar yazıp "gy" harfi genizden gelen çok zor bir c sesi olduğu için ilginç okuyorlar ama genel sound "macar" işte) 

hadi bir fuzuli bilgi daha: köpekleri çağırırken macarca köpek! köpek! diye bağırmaları yeterli çünkü macarca köpek "kutya" ve yaklaşık "kuça" diye okunuyor:)

akşam akşam oturup yazdığım seylere bak... ben artık çıkayım ofisten, daralmışım sanırım:)

abdulaziz (creaziz) şahin (02 Temmuz, 2007 17:23 Pazartesi)
7 den 77'ye ART versiyonu, tebrikler efenim

mezzoalto (02 Temmuz, 2007 17:25 Pazartesi)
bir "bilelim bilgilenelim" programının daha sonuna geldik..  program gurumuz art'la bir sonraki konuda yeniden birlikte olmak dileğiyle esen kalınız:) 

gelecek konu: isveççe ve iskandinav fiyordları..

ARTanubis (02 Temmuz, 2007 18:02 Pazartesi)
eveet 7 den 77yede bugün de fiyordlardayız...romans didnt stay here because they didnt want to have a frozen ass, ottomans didnt stay here because they didnt want to have a frozen ass, swedish and norvegian people came here, stayed here and liked the place... and their asses are frozen


gullusum (03 Temmuz, 2007 14:17 Salı)
ah be anacım osmanlı dediğin viyana'ya kadar anca...ondan sonra, serin buralar, zorlamayalım deyip kendilerini Afrika'ya Mısır'a atmış arkadaşlar...
bi sonraki bigumigu organizasyonu budapeşte, ondan sonra da bizim köye bekleriz...netekim doyçland doyçland über alles. "hanıııım koş biizm kız almanca konuştu!"

Yorum yapmak için
- sisteme kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan giriş yapabilirsiniz.