Yorumlar
Yalçın (settar) Pembecioğlu (22 Mart, 2007 09:57 Perşembe)Zoque'ta da
konuşuldu bu. Sanki Beatles'ın videosu gösterilip "işte bunu yapıcaz" diye sunulmuş iş. Bu denli esinlenme bir sanat eserine öykünme ya da gönderme midir, yoksa düpedüz araklama mıdır emin değilim.
Garanti Bankası da bir kredi reklamında Fatboy Slim'in Weapon of Choice videosunu yeşil bir çöpten adamla adeta tekrar çekmişti. Yine bu film gibi müziği de aşırı benzetilmiş şekilde... Bulabilirsem onu da ekliyim bu habere.
Akbank'ın daha önce Bigu'da ayıplanan işleri:
Neo Card,
Kurumsal FilmAkbank'ın daha önce Bigu'da beğenilen işleri:
Ev kredisi açıkhava,
Caz Festivali tropical (22 Mart, 2007 12:13 Perşembe)akbank'in ajansinin motto'su 'ornegini gordugunuz isin aynisini yapamazsak para almiyoruz' olabilir mi acaba?

araklama dalinda odule layik gosteriyorum ben buradan kendilerini.
tropical (22 Mart, 2007 12:16 Perşembe)cop adam konusunda da herhalde en meshur video
sudur Fixx (22 Mart, 2007 12:18 Perşembe)Yuh valla, Akbank yine formunda yaw, diğer Akbank konusuna yeni cevap yazdım ki bunu gördüm

bolar zortar (22 Mart, 2007 13:46 Perşembe)yok, buna calinti diyemeyiz.
gayet normal, sorunsuz bi is bu.
firat® (22 Mart, 2007 14:10 Perşembe)Bu haftaki mediathink'te 'wings' kredi kartının prodüksiyon aşaması sorulmuş ve aşağıdaki cevaplar alınmış. Sanırım Rafineri ilk defa ücretini vererek 'esinlenmiş':)
Akbank ve Rafineri yetkililerinin ortak açıklaması şöyle:
"Wings reklam kampanyasını çalışırken ortaya çıkan fikirlerden biri de kuş gibi uçan bir insanın gözünden farklı şehirleri dolaşacağımız ve izleyiciye Wings ile yaşayacağı özgürlük hissinin verileceği bir film çekmekti. Bu fikir üzerine çalışılırken Beatles'ın 'Free as a bird' parçası için Joe Pytka tarafından çekilen klip gündeme geldi. Wings reklam filminin bu klibe olabildiğince bağlı skalınarak çekilmesine karar verildi.
Filmin müziğinin de Beatles'ın orijinal parçası olması fikrinden yola çıkılarak telif olanakları için parçanın yayın haklarını elinde bulunduran EMI ve Yoko Ono ile yazışmalar yapıldı ve 'Free as a bird' parçasının söz ve müzik telifinin alınması halinde dahi besteyi tekrar çaldırırken orijinal Beatles yorumunun kullanılmasının mümkün olmadığı bilgisi alındı.
Bu durumda, Fransa'da Beatles parçaları üzerine uzmanlaşmış olan ve Beatles 'sound'unda parçalar yapan bir prodüksiyon şirketiyle bağlantıya geçildi ve film için yeni bir parça bestelenmesi istendi. Wings filmi, Beatles'ın çok fazla bilinmeyen bu güzel parçasını ve Joe Pytka'nın olağanüstü güzellikteki klibini gündeme getirerek, aslında tam da arzulanan ve planlanan şeyi gerçekleştirmiş oldu.
Çekimler ise İstanbul, Venedik ve Brezilya'da gerçekleştirildi."
Yalçın (settar) Pembecioğlu (22 Mart, 2007 14:39 Perşembe)Vay, iyiymiş :) Benim ilk yorumdaki "videoyu gösterip işi sunmuşlar" tezim de doğrulanmış oldu, haha!

bolar zortar (22 Mart, 2007 14:57 Perşembe)pardon. tum sozlerimi geri aliyorum.
bi' kez olsun iyi yanindan bakiiim, pozitif oliiiim dedim...
olmadi.
hopçikitangasamuray (22 Mart, 2007 15:41 Perşembe)bunlar iyi gezmişler valla
allah, böyle müşterileri yolmayı üstlerinde ülke görmeyi nasip etsin inşallahhhhhh
buraKargın (22 Mart, 2007 21:09 Perşembe)Dün akşam Galatasaray Üniversitesi'nde 'en 2006' ödül töreni vardı. Ali Sabancı Wings'in reklamını çok güzel yaptı, önce kartvizitini gösterdi ne olduğunu ve ne işe yaradığından bahsetti. Daha sonra cebinden Wings'i çıkardı. Bakın nerden nereye, kartla uçuruyoruz dedi ve sahneden indi.
Görmeliydiniz... :)
cemgul (22 Mart, 2007 22:52 Perşembe)"AK" la başlayan hiçbir reklama artık iyimser bakmak mümkün değil. Bu kadar tartışmalı örnekler yaratan AK... müşterisi ve ajansları araktan rahatsızlık duymuyor demek ki, yapacakları en orijinal ve yaratıcı iş ise bir "esinlemeden" öte olamayacak demek ki bundan sonra.
Ben artık iyi niyetli bir esinlenme yorumu da yapmam hiçbirine, arar bulurum nerden çalmış diye, akbankın işlerini savunanı da bozacı saymak lazım artık.
hattusas (23 Mart, 2007 00:56 Cuma)bence bu reklam esinlenme fakan değil, direkt bu reklama bir gönderme var, çalıntı bir şey yok çünkü çaktırmadan yapalım millete yuttururuz gibi bir düşünce Beatles - Free as a Bird için mümkün değil
kuş,aynı müzik aynı tarz ve kamera açıları
yok yok çalıntı değil 

boombox (23 Mart, 2007 01:32 Cuma)"ama bizimki daha iyi oldu!"
genede böyle denir ya :) araklamanın bahanesidir bu.
bu göndermeyi geçmiş, bütün reklam "başka birşeyin aynısı" üzerine kurulmuş. gönderme ufak bir yerde olur; yönetmen bir nevi saygısını sunar onun üzerine birşey kurmaz.
bineger (23 Mart, 2007 08:39 Cuma)Hadi arada bir arak film yaparsın, anlarım ama hepside arak olurmu.
Akbank diyince aklıma direk arak geliyor artık.
Bu imajı silmeleri içinde heralde 5-10 tane özgün işler çıkarmalılar.
Birde rakip bankalar neden kullanmazki böyle açık seçik falsoları. reklamlarında göndermeler yapsınlar.
sonercelik (26 Mart, 2007 02:27 Pazartesi)bariz afırmışlar kardeşim bukadar çalamzlar ama sonuçta bunla kristal elma almıyacaklarya nasıl olsa ohh parayı almıştır ajans keyfine bakıyordur
ARTanubis (26 Mart, 2007 10:27 Pazartesi)güzel...ama en azından reklamın sonunda "Beatles-Free as a bird'e atfen" gibi bir metin bulunabilirdi (çok küçük te olsa en azından saygıdan..)
bu arada dağıtılan ilk 15000 wings kartının çiplerinde yaşanan sorundan dolayı bazı POSlarda çalışmadığını biliyor muydunuz... bunu diğer bir dille "lansman faciası" olarak ta nitelendirebiliriz tabi...
özellikle siyah Wings kartının renk ve tasarımının hoş olduğunu (bir arkadaşım hayalet çağrıştırdığı için yanlış branding olduğunu iddia etse de:), diğer kredi kartlarından ince olmasının fark yarattığını da konuşmadan geçmeyelim...
Yorum yapmak için
- sisteme
kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan
giriş yapabilirsiniz.