Yorumlar
ARTanubis (15 Şubat, 2007 23:00 Perşembe)lginç bir uygulama...ben mi yanlış algılıyorum yoksa bu billboardlar tam karşısına geçmedikçe aynı etkiyi veremeyecek mi??
logo yorumuna katılıyorum..at backgroundla biraz daha orantılı mı olsaymış ne? ilk bakışta biraz roadrunner havası verdi mekanların da etkisiyle:)
özür agarhasan konuyu değiştirmiş gibi oluyorum ama aynı sanatçının
tampax işi daha orijinal geldi bana dikkat çekmek istedim...
Doolittle (15 Şubat, 2007 23:05 Perşembe)ayrıca o tabelayı tutan kocaman direk yerine, gösterişi daha az olan bi şey olabilirdi o zaman daha bi gerçekçi olurdu diye düşünüyorum.. Art ayrıca dediğin şeye katılıyorum tam karşısından bakmak gerekiyor böyle reklamlara o biraz itici oluyor farklı acılardan gördüğün zamana
bu reklamda olduğu gibi..
phoenixia (15 Şubat, 2007 23:13 Perşembe)bunlar görsel öyle mi..cam değil yani...
-cam olsa gece bi anlamı olmazdı uygulamanın,zati ışıklandırma yapmazlardı-
bir de kuş kazaları olabilir...
ARTanubis (15 Şubat, 2007 23:16 Perşembe)çok iyi bir fikir bence pho...blurred camla çok ilginç bir efekt verilmiş olurdu.. ve farklı yönlerden de benzer algılanabilirdi billboard
ben de tampax'ı yapıştıracaktım ama agarhasana ayıp olur diye yapıştırmadım... konumuz otomotiv doo:)
Doolittle (15 Şubat, 2007 23:23 Perşembe)bu arada video ekleyemedim buraya:(
ARTanubis (15 Şubat, 2007 23:27 Perşembe)peki doo anlıyoruz seni...:)
ARTanubis (15 Şubat, 2007 23:28 Perşembe)(yazık bu çocuk programcı da html kodlarıyla uğraşmaktan kafayı mı yedi acaba diye düşündüm:))
Doolittle (15 Şubat, 2007 23:38 Perşembe)oleey..
kahrmanım benim

ARTanubis (15 Şubat, 2007 23:45 Perşembe)mustang 68 gibi karizmatik bir araç için böyle domestik bir reklam izlemek şaşırttı beni.... "masteeeng masteeeng siksti eyyt" ne yaw???!!!

Yalçın (settar) Pembecioğlu (15 Şubat, 2007 23:53 Perşembe)o yillarda hic karizmatik degildi ki. gayet "affordable" bir spor otomobil oldugu icin fenomen oldu zaten. 90'larin Opel Corsa GSI'lari gibi mesela :P
kurtyiyenkırmızıbaşlıklıkız (15 Şubat, 2007 23:58 Perşembe)billboardalara bittim ben . basit ama yaratıcı,etkili ve şaşırtıcı.. böyle yalın fikirlerle böyle güzel sonuçlar veren şeylere bayılıyorum sanırım

ama doolittle ın dediği gibi benim de gözüm acaip takıldı o tabelayı taşıyan kısma . ben burdayım dercesine kalın ve de hele ki zeminin tupturuncu toprak olduğu bir yerde simsiyah boyalı olmamış öyle sanki . yani olmuş da olmamış .. yani belirsiz uygun bir renk kullanılsa çok daha gerçekçi etkiye sahip olurmuş çok daha güzel olurmuştu demek istiyorum gibi bir şey .. ama ifade edemiyorum

Doolittle (16 Şubat, 2007 00:01 Cuma)Sora
Gone in 60 seconds'da bi elenor vardı ki... Aman allahım.. ben ki çok araba meraklısı bi adam değilimdir. bni bile baştan çıkarmıştı...

Polka (16 Şubat, 2007 00:10 Cuma)anlamadim ben settar, yani 90lardaki-ki çok da eski tarih sayılmaz- corsa gsi şimdi mustang gibi bi efsane oldu da ben mi uyuyorum yoksa bu bir öngörü ve nebileyim 2027de "bir efsane" mi olucak? Yoksa yoksa sanırım 80lerde çıkan corsa modeli 90larda çoktan efsane olmuş muydu?
agarhasan (16 Şubat, 2007 00:10 Cuma)ARTanubis yapıştırsana tampaxıda, ne ayıbı
ben görmemişim o işi kaynamış arada,
güzel fikirmiş o da
ARTanubis (16 Şubat, 2007 00:20 Cuma)boşver yaw hakkaten konuyu bölmeyelim şimdi tamponu gören atlar.. hem daha yeni tartışılmıştı tamponlar (hem de yüzlercesi)... yine de sağol
settar ilginçmiş bilmiyordum o arabanın o kadar affordable ve mütevazi bir araç olarak pozisyonlandırıldığını...
Yalçın (settar) Pembecioğlu (16 Şubat, 2007 00:47 Cuma)Polka, 68 yilindaki guncel otomobilin reklamini inceledigim postta o yillarda Mustang'in bir efsane olmadigini vurguladim. Anladin mi? ;)
Polka (16 Şubat, 2007 01:50 Cuma)onu anladım da, soruma cevap alamadım...

Yalçın (settar) Pembecioğlu (16 Şubat, 2007 02:13 Cuma)Haklisin, biraz yanlis anlasiliyor yazdigimsey :) Corsa'nin 90'larda ulasilabilir ve populer bir spor otomobil olmasiyla Mustang'in 68'de ulasilabilir bir populer spor otomobil olmasi arasinda kurdugum benzerlikten yola cikarak Corsa'nin efsane oldugu sonucuna varmayiniz. Sonucta 68 yilindaki bir reklamdan bahsedildigi icin Mustang'in o zamanki kimligine -henuz efsane olmamisligina- dem vurdum. Sanirim sunu da soylemem gerekirdi, Mustang ucuz bir spor otomobil olarak kendi sinifini da yaratti bir sekilde. Bu acidan onu 90'larin -ve hatta 2000'lerin- Mazda Miata'siyla (MX5) karsilastirabiliriz belki. Hicbir cabrio gunumuzde Miata kadar sevilmedi ve satilmadi. Ote yandan Miata bir Mustang olabilecek mi? Bence hayir, cunku 60'lardaki gibi bir ruh bir daha ne otomobil endustrisinde yasanabilir, ne de populer kulturde.
Polka (16 Şubat, 2007 02:59 Cuma)bak mazda benzetmesi daha iyi yerine oturmasını sagladi kafamda durumun. Ama evet kesinlikle hiç bi yol yok o arabanın efsane olabilmesi için :P
Erman Sinan (16 Şubat, 2007 05:38 Cuma)Mustang Tarihini birazcik okuyunca anlasiliyor Settar'in demek istedikleri!
The base price upon introduction was $2320 (6-cylinder, 3 speed). A '65 fastback "K code" GT with a 4-speed (271 HP engine package and the GT handling package) was less than $3200. A GT350 was $4550. The base price of a Corvette was $4320. The GT was a $150 dollar option that included quick ratio steering, front disc brakes, dial guages and fog lights.
sadi (su geçirmez balık) tekin (16 Şubat, 2007 09:38 Cuma)off.. ikinci kere yazıyorum. ilkinde hata verdi kendimi blur efektiyle aşağı atıcam şimdi.
neyse şunu düşündüydüm ben bu ilanın ayağı hakkında. bu kadar fonla bütünleşmiş bir çalışma için özellikle siyaha boyanmış gibi geldi bana. zira genelde gri yapılır bu ayaklar.
hani o ayağı da toprak rengi boyadın farz-ı misal. o halde belli bi hızda ve algıda ordan geçerken büyük ihtimalle farketmeyecektin. işte o ayak değil midir ki sana, "ey insanevladı, burda bir reklam var, bakasın" diye seslenir.
noolur gitmesin gitmesin allahım..

kurtyiyenkırmızıbaşlıklıkız (16 Şubat, 2007 15:49 Cuma)ama onun bir billboard olduğunu yolda gelirken görmezler mi ki , daha oraya varmadan az daha gerilerdeyken yandan bakınca .. sonra bir de tamam diyelim öyle düşündüler ey insan evladı diye bağırsın o kısım , sesi duyup ona bakan insan demicek mi ki kim bağırıyor acaba , hani nerde okunabilir büyüklükte bir yazı ford mustang diye ? bunu düşünememişken o ayağı bağırttırmayı düşünmüş olabilebilirler mi acaba aynı insanlar ?

böyle de çarpıtırım konuyu kaçcak başka yer bulamayınca :P
agarhasan (17 Şubat, 2007 00:39 Cumartesi)Belirli bi açı özellikle saptanmış ve işler buna göre yapılmış bence. Ayakmış bilmemneymişten ziyade aşşağıdaki storybord daha önemli sanırım.Ha ayağın şöyle bir önemi var. Çok iyi kamufule edersen, kaza sonucu hızla yoldan çıkmış bir zavallı insan evladının, saliselik refleksler sonucu hayatta kalma şansını yok edersin.
An ve an yaşayalım
Hızlı bir şekilde 3km gerisinden geliyoruz.
Arka planla aynı tonlarda bir reklam var, fakat şuan olması gereken yerde durmuyor ( gözümüze göre yola daha yakın ) Beynimiz bir reklam oldugunu algılıyor fakat dikkat çekici birşey henüz yok, önemsemiyor.
Atıyorum tabelaya 300 ve 100 metre kala olan aralıkta resmin açısı ayarlanmış olan arka planın görüntüsüyle yakınlaşıyor ve örtüşüyor. İşte o anda beyin "o ne lan" diyor bize. Aaaa iyiymiş deyip hızla yolumuza devam ediyoruz.
Haa bu sırada fark etmeyen veya oraya bakmayan arkadaşlar için ise hayat olduğu gibi devam ediyor.
phoenixia (17 Şubat, 2007 00:45 Cumartesi)kaza anı refleksini düşünmüştüm,abartmiyim demiştim.. iyi oldu,rahatladım şimdi..:)
tiryaki (17 Şubat, 2007 11:15 Cumartesi)neden buna ışık koymuşlar ki, aynı etkiyi vermicek gece! bi de hız efektiyle ilgili verilmiş ilanın tıpkısının aynısını TürkTelekom bir kaç senedir ADSL için kullanmakta...
Fixx (17 Şubat, 2007 18:18 Cumartesi)Ya iyi de, bu resimler feeyk!

Yani bilmiyorum da gerçekte de yapmışlar mıdır, ama billboard hepsinde aynı açı, aynı ışık, aynı renk. Ayrıca çöl sahnesinde de çok bariz belli, ama belki bu çalışmayı hayata da geçirmişlerdir, o zaman özrümü kabul edin.
Bir de zaten bu billboarddakiler resim değil, yukarda da fikir olarak bahsedildiği gibi yarı saydam bi madde, biraz çizikli bi yüzey ve haliyle realtime blur efekti. Ayrıca evet tiryaki, saydam bile olsa gece arkadan gelen ışık olmayacağı için panoda görüntü de oluşmaz, kırılma da olmaz
sadi (su geçirmez balık) tekin (17 Şubat, 2007 18:39 Cumartesi)"constructed from GE lexan EXL semi-transparent resin, the billborard accurately blurs the scene behind it regardless of day, weather or season." diyor eğer küçük metinleri okuma alışkanlığı edinirsek görebileceğimiz bi şekilde.
(türkçe meali; bilboardumuz lexan - yarı geçirgen bi malzemeden yapılmıştır ve gece gündüz mevsim ve hava durumundan bağımsız ve kesin bi şekilde arkadaki manzarayı bulanıklaştırır)
ayrıca aydınlatmaların sebebi büyük ihtimalle mustang yazısı ve at figürü.

Fixx (17 Şubat, 2007 18:46 Cumartesi)Peki imajın "fake"liği hakkında ne düşünüyosun stb?
ARTanubis (17 Şubat, 2007 18:51 Cumartesi)ilk pho farketmişti yarı geçirgen bir malzeme olabileceğini...çok daha mantıklı...
Polka (17 Şubat, 2007 19:45 Cumartesi)çok daha da iyi bi fikir malzemeden yararlanmak...
Fixx (17 Şubat, 2007 20:33 Cumartesi)Ya çölde öylesine bi soft gölge oluşmaz ki, keskin olur. Bak otlarınkine falan, boyutu falan da çok orantısız geldi, sonra dediğim gibi üçünde de metal konstrüksiyon aynı(bildiin aynı), ve çölde o kadar güneş ve kumun içinden hiç reflectance ışık almamış ki renginde hiç değişiklik yok. Ha bi de hangi madde olursa olsun, foto makinesiyle o kadar net yakalanan bi blur sağlayamaz.
...diye düşünüyorum, yeter mi ki bu kadar kanıt, ben mi kazandım davayı

Ha bi de palmiyeli olanda bi surat oluşuyo sanki, korkutucu

sadi (su geçirmez balık) tekin (17 Şubat, 2007 20:36 Cumartesi)sanırım haklısın fixx. muhtemelen üretime girmeden reklam yapma gerekliliğinden bunu yapmışlar. sık yapılan bişi ama dediğin gibi başarısız bi uygulama olmuş. dikkat etmemiştim ben

phoenixia (17 Şubat, 2007 20:37 Cumartesi)surat,öküz-insan karışımı bişi..heh
Fixx (17 Şubat, 2007 20:40 Cumartesi)Ayrıca sana da bi harf toleransıyla "s
tb" demişim, valla artık yağlı kağıt gibi dolaşırsın mecbur

agarhasan (17 Şubat, 2007 20:43 Cumartesi)ohoo bunca söyledigimiz patladımı şimdi

ARTanubis (17 Şubat, 2007 20:57 Cumartesi)fixx o spooky yüzü bi ben gördüm sanıyordum... birinin daha yazmasına sevindim:)
Yalçın (settar) Pembecioğlu (22 Şubat, 2007 19:37 Perşembe)Bu çalışmanın neden mümkün olmadığı
burada açıklanmış. Billboard'ların arkasında ciddi bir konstrüksiyon olmalıymış. Transparanlık çalışmıyor...
Fixx (22 Şubat, 2007 19:45 Perşembe)O billboard'u da abartmışlar yani, normalde o kadar da bar gerekmez, zaten madde plastik benzeri bi madde olduğu için, bir kaç ince demir çubuklar yapılabilir sanıyorum, ve görüntüyü de bozmaz(Trinitron gibi olur, ahahahaha

).
Bu arada madem burda konuşuyoruz,
bi animasyon, yaratığın taskbardan çıkışına bayıldım.
Yorum yapmak için
- sisteme
kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan
giriş yapabilirsiniz.