nick (13 Eylül, 2009 03:10 Pazar)buraya da yazayim. az evvel cumartesi aksami 4 lemesinin son filmi olarak watchmeni izliyim dedim, bu filmi sona koymam kotu olmus, mavi abinin marstaki bayik konusmalari ileen zeki abinin diger 2 super abi ile atistiklari arada boyle gidip gidip geldim uyku anlaminda.
Watchmen i bilmeyen bir adam olarak bence film basarili olmus gibi, yani havasini filan veriyor bu farkli novel tatdaki cizgi roman olayinin. V for Vendetta ya nazaran 10 kat daha guzeldi, neden derseniz v for vendetta nin tipine kilim ben, sonra dusundum tek buldugum aptal seramik surati oldu abinin kusura olarak, yoksa siyasi durusu varmis filan banane yani iyi aferim.
Ancak watchmende de var bazi arizalar, Bu arkadslar neye gore super kahraman bi hikayeleri var mi, hani hikayesi anlatilanlar var ama, roarchack abinin maskesinin olayi nedir misal? hani kimin ne gucu var onu da pek anlayamadim. Gene bu arkadaslarin kostum tasarimlarinda bir zamansal problem var diye dusunmekteyim, 80 lerde geciyor olay, 80 lere en yakin adam roarschak fulariyla filan. diger kostumler Retro 50s olmus. renk secimleri filan.. Ha kostumler guzel mi, bence cok guzel, ama 80lerde oyle kostumlu abi zorlama biraz.. fazla fantastik olmus..
Bi de bu abilerde kahramanlik babadan ogula mi geciyor onu anlamadim?? Bir de mavi abi vietnamlilara gosterdigi saygiyi neden bizlere ve ekip arkadaslarina gostermeyip mavi penisini kafamiza sallaya sallaya dal*sak geziyor onu hic anlayamadim. Doktor olmussun ama adam lamamissin.
filmde supersonik replikler vardi evet, ama "parmagini emmek kalem pil emmek gibi of askim", repligi benm icin unutlmazdi. Mavi adam kiz arkadasina jenerator yutmak yada yildirm carpmis olmak seklinde seyler yasatti mi onlari goremedik. neden cunku mavi abi 3 e ayrilip 4 kolla ablaya sarilinca, sadece manitanin degil bizim de konsantrasyonumuzu kacirdi. Bi de utanmadan "seni ne uyariyor artik bilemiyorum" deyiverdi, sanirim ben filmin oralarinda bayagi bir koptum peeeh seklinde.
Simdi bu bilincli, demagoji dolu filmle eglenmeye yonelik kismi birakip, ciddi anlamda manasiz buldugum biseyi aciklamak istiyorum. Konsept su; superkahramanlar peygamber degil, onlarinda duygulari var, onlar da tribe girer, onlar da depresif olur, onlar da bazen is arkadaslarina 2 tane cakip tecavuz eder, normal yani boyle seyler. cunku onlar da insan siddet dogalarinda var filan feshmekan. Yahu kusura bakmayin ama, madem dengesizsin, madem psikologluk oldun, neden kasiosun baba insanlara yardim edicem diye.Burada buyuk bir celiski var. Ben su halimle yeterince ariza bi adamim misal, mavi adamla, komedyenin ariza hudutlarina ulasmam zor tabi ama, roarshack kadar varim misal. hayatta gidip te, madem deli gibi gucum var insanlari kurtarayim, kotuleri ezeyim iyileri opeyim kafalarina hic girmezdim. Banane abicim gider takilirdim baba gibi. fethiyeye yerlesirdim, evet supe gucum olsa yapicagim sey guneye yerlesmek olurdu, o derece arizayim iste. ama zararim kendime hic diilse.
Yani ben bu arkadalari bu anlamda anlamadim anlamiyorum da. Hic abartmadan soyluyorum, Hancock bile bu anlamda daha gerekci bir platforma oturur benm gozumde. E ulan zaten superkahraman olmak demek, sadece superpowerr bi olay diil ki, kafa yapisi olarak iyilik melegi dunyalar tatlisi bi yaratik oldugun icin mental olarak, bu gucumu insanlara yardim etmek icin kullaniyim die kasiosun iste. o yuzden filmin cekiliyor falan. arada gelgit yasiycaksan yasa, git orumcek abi kadar yasa.
Ya da supergucu olan ve bunalim takilan bir karakter olucaksasn illa ki, Spanwn var misal,sahane ornek, adamin ona yardim edeyim bunu kurtarayim gibi bir kaygisi yok, takiliyor kendi kendine baba gibi. Neden kafasiz degil cunku. Heryerin super de beyin hucrelerin niye sper degil arkadas, bol agdali, bol celiskili diyaloglarla kendini ne kadar bilge gosterebilirsin, gosteremezsin cunku malsin bi nevi. Dr. house bile sizin 5 inizden daha zeki bir izlenim veriyor herhangi bir bolumun basindaki yaptigi 3 espriyle. Evet yani neymis, film guzel, izlenir eglenceli ama karakterler yalan olmus, cizgi roman hali de buysa, ki ben bu oldugunu zannediyorum, evet abi iyiki duymamisim watchmeni su saate kadar. Swatchmen mis harbiden.. Soundtrack 10 numara olmus o ayri.