Yorumlar
phoenixia (16 Ağustos, 2006 22:22 Çarşamba)benzin lambası yanmaya başlasa bile gitmeyi düşünmeyeceğim bir imajı vardı PO'nun bende.. açıkçası F1 olayındaki girişimleriyle, markada değişim rüzgarları esiyor ey tüketici, sinyalleri veriyor...iyi de ediyor... aferim..:)
dragonfly (16 Ağustos, 2006 23:47 Çarşamba)akmerkez'de gördüm bu akşam. 2 araba koymuşlar içeriye. interaktif bir uygulamaydı. arabanın ön panel yerinde ekran vardı. direksiyona oturmuş çocuk ekranda yarış oyunu oynuyordu. çok dikkat çekici olmuş. ama alan çok minikti, çok sıkış-tkıştı. cevahir, capitol gibi geniş bir merkezi galeri boşluğuna sahip bir yerde daha güzel olurmuş die düşündüm.
sadi (su geçirmez balık) tekin (17 Ağustos, 2006 01:00 Perşembe)aynı uygulama taksim meydanda da vardı, tırın üstüne yerleştirmişler. ciddi anlamda para saçıyorlar settar haklısın. sanırım 8 - 10 adet yapmışlar aynı arabadan.. bu arada arabanın içinden oyun oynamak da basit ama çoook etkili bir fikir bence. daha önce örnekleri yo değil ama yine de harcadıkları paralar için teşekkür ederiz.
bu arada ben aksine mecbur kalmadıkça benzinimi PO dan alırım. motosiklet camiasında etkisi ölçülmüş kaliteli bir benzinleri var. iyi gidiyorlar bence.
mondo trasho (17 Ağustos, 2006 10:58 Perşembe)jason tahincioğlu'nun nal topladığı, giorgio pantano'nun iyi işler başardığı otomobil... keşke otomobili süren türk pilotta yetenek olsa... zaten "jr. formula 1" konumundaki bir organizasyonda takım ortağı olacak kadar battal bir kapitalin varsa, bu tür uygulamalara akıtılan para çok da bütçe yorucu olmasa gerek... kaldı ki, bu kadar yatırımı yapmalarının nedeni f1'in türkiye'ye gelmesi ve yıllardır dünya üzerinde en popüler sporlardan biri olmasına rağmen ülkemizde yeni yeni yükselen değer olan motor sporları üzerinden sağlam bir tanıtım yapmak. iki yönlü olarak da başarılı buluyorum bu çalışmayı... hem GP2 aracı üzerinden f1 tanıtımını yapmak, hem de markaya sağladığı tartışılmaz avantajdan ötürü... reklamların acizliğini bile hoş görmeye yol açıyor. bir ara o kadar çok yayınlanıyordu ki PO reklamları yarış arasında, reklam filminde oynayan yaşlı baba oğulu da sanki otomobilleriyle yarışa katılmış gibi hissediyorsunuz.
"-nerden aldın bunu mustafa?"
ebrehe (17 Ağustos, 2006 14:22 Perşembe)gülüyorum..
sadece gülüyorum...
tarihin ilk turk gp2 takımı po diyorlar
reklamlarda istiklal marşını çalıyorlar
fakat nedense fransada galip gelip podyuma çıktıklarında italyan ulusal marşı çalıyor...
(evet pantano italyan ama önce takım hangi ülkeninse onun ulusal marşı çalar dimi a dostlar)
Yalçın (settar) Pembecioğlu (17 Ağustos, 2006 14:30 Perşembe)Ancak Jason kazanırsa Türk milli marşı çalınabilir. Orada da şöyle bir pürüz var, Jason'ın annesi İngiliz :)
ebrehe (17 Ağustos, 2006 14:38 Perşembe)öyle bişi olursa da komik olur...grand prix kazanan ilk türk pilotu JASON tahincioğlu!!!!
aynı milli takım orta sahası mehmet aurelio,bjk forveti mert nobre vs. gibi...bunlara itirazım yok fakat son zamanlarda garip karmaşalar var
(bu arada jason yarış kazansın ismimi edward olarak deiştirirm)
ebrehe (17 Ağustos, 2006 14:46 Perşembe)bu arada içimde fesatlık yok, gerçekten!
ama soruyorum bir miktar denilen süre ne kadardı?
(etrafındaki insanların boşalması için bir miktar beklemek zorunda kaldım.)
:)
sadi (su geçirmez balık) tekin (17 Ağustos, 2006 16:08 Perşembe)elvan kızımız 5000 de bronz alınca gurur duymayı biliyoruz ama. etyopyalı bu kız demiyo kimse. isimde mi acaba keramet?
ebrehe (17 Ağustos, 2006 16:19 Perşembe)sorun da burada zaten bel bağladığımız güzide sporcular yabancı asıllı olanlar.... onlar turk vatandaşı olunca şahsen seviniyorum güzel bir duygu ama neden bu topraklardan çıkmıyor dedirttiriyor insana...
benim burada moralimi bozan insanların milliyetçi duygularını kullanıp turk takımıyız palavrasını yutturmaya çalışmaları...
po sponsorluğunda italyan fishicella motor sports takımı işte!
biricik turk takımı gp kazanınca da italyan marşı çalıyor...!?
motor sporlarını bilmeyen herkes aaa turk takımı hem de formula da!? diip övünüyorlar
of off
sadi (su geçirmez balık) tekin (17 Ağustos, 2006 16:32 Perşembe)çünkü bizler ulus olarak aşşağılık kompleksliyiz. yabancı bokunu gümüş kaşıkla yemek diye bi tabir vardır çok doğru. her alanda böyle. içimizden çıkacak olan varsa da ona etmediğimizi bırakmayız. hani bi süreyya ayhan vardı hatırlar mısınız? ne oldu şimdi o ? nerde bilen var mı? ve neden?
phoenixia (17 Ağustos, 2006 16:41 Perşembe)off... dalmıyım diyorum şu konuya dayanamıyorum.. neden evrenin merkezini kendimiz zannediyoruz.. sanki başka milliyetten vatandaşlık değiştiren insanlar sadece türkiye'de..
bir başka konu.... soruyorum alonso nereli, fisichella nereli..temsil ettikleri takım(renaultu diyorum) nereli.. cevaplar: ispanyol, italyan ve fransız... haa bunun olimpiyat versiyonunu da yapabiliriz...
kompleksimiz gerçekten hangi konuda bir kez daha düşünelim...
ben de isterim ki, doğma büyüme "türkiyeli" biri bizi temsil etsin, kazansın... ama milliyetti, ırktı, dindi yapmayalım.. işin ucu kötüye gider...
sevgiler..:)
ebrehe (17 Ağustos, 2006 16:56 Perşembe)peki ben neden derdimi anlatamıyorum..
benim üzerine basa basa bağırdığım konu bir firmanın sponsoru olduğu italyan takımını kendi ülkesinde milli marşını çalıp turk takımı diye yutturmaya çalışması...kahve insanının gururu okşanıyor güzelde oluyor
po-man ayrı bi olay zaten
arkadaşın dediği gibi kompleksliyiz ve sömürülmeye açığız
(bp'ye banka hesap numaramı gönderiyorum:)
sadi (su geçirmez balık) tekin (17 Ağustos, 2006 17:07 Perşembe)benim lakırdım neden bu topraklardan çıkmıyor lafınaydı.
PO'nunki bir stratejik zımbırtıdır ona bişi demem, benzinimi ordan alıyroum :)))
phoenixia (17 Ağustos, 2006 17:21 Perşembe)3 kez yazdım 3 kez silindi..bi işaret olsa gerek diyorum ama yine de yılmıyorum..:))
kimse kimsenin derdini anlamama derdinde değil..daha doğrusu ne anlatmaya çalıştığını anlamak ve fakat aynı fikirde(dertte) olmamakla anlamamak farklı şeyler..
bir kişi,bir firma,bir şey(!) herhangi bir konuda uluslararası düzlemde başarı sağlamış/sağladığını düşünmüş ve bunun getirdiği gururu ülkesiyle paylaşmak istiyor olabilir..
markanın reklamlarda istiklal marşı'nı kullanması farklı açılardan bir hata olabilir o ayrı mevzu..ama kimse kimseye birşey yutturmuyor..hem kim ne yutuyorsa yuttuğundan mesul yahu...:)
tükürdüğünü kısmen yalama editi:): reklamları daha dikkatlice izledim-dinledim-, konuyu bilmeyenlerin "acaba,hadiya..türk takımı demek" şeklinde yanılmalarına sebep olabilecek bi ifade..evet kullanımı yanlış olmuş..
Yalçın (settar) Pembecioğlu (17 Ağustos, 2006 17:37 Perşembe)GP2'nin
resmi sitesinde takımların uluslarıyla ilgili bilgi yok ama Wikipedia'da PO-FMS bir
İtalyan takımı olarak görünüyor. Bu da Marlboro'nun Ferrari'nin ana sponsoru olmasına dayanarak takımın Amerikan olmasını iddia etmesi gibi bir şey?!
Bilirkişi Raporu (17 Ağustos, 2006 17:53 Perşembe)Süreyya Ayhan doping aldığından bir kaç sene uzaklaştırıldı diye biliyorum, tam emin değilim, yanılıyor da olabilirim.
Ayrıca bu araçlardan bir tane Beşiktaş'ta da var, Üsküdar vapurlarının karşısında. Stand da kurmuşlar oraya. En çok tabi hatıra fotoğrafı çeken amcaya yaradı sanırım Beşiktaş'taki araç, gelen geçen anlamadığım bir şekilde hatıra fotoğrafı çektiriyor hehe:))
sadi (su geçirmez balık) tekin (17 Ağustos, 2006 17:59 Perşembe)şu kameralı cep telefonları çıktı, o meslek de öldü be birader. geçende taksimde iki asker arkadaşı benden rica ettiler. çektim mail attım. hani şu suluboya fotoğraf çeken ufaklıkla benim.
Bilirkişi Raporu (17 Ağustos, 2006 18:12 Perşembe)hehe nostaljiyi seven vatandaşlar da varmış ama hala, ben bizzat şahit oldum:))
Yorum yapmak için
- sisteme
kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan
giriş yapabilirsiniz.