Anasayfa

tr9771af_6lici_teplh_tz3wj.jpg Resimleri
 

Adidas miCoach - Nike+'a geç ama güçlü yanıt


Pin It

Nike, Apple'ın iPod'unu da kanka marka olarak projesine dahil edip Nike+'ı lanse ettiğinde dijital dünyanın etkileşimini spor yapma alışkanlıklarımıza müthiş bir şekilde yerleştirdi. Zaman içinde çeşitli ödüller kazanan, yeni reklam kampanyalarına ve fikirlere ilham veren Nike+ hem teknolojisi, hem de kişisel verileri biriktirip toplu olarak  paylaşmaya olanak tanıyan basit arayüzlü internet sitesiyle son 5 yılın en önemli pazarlama projelerinden birisidir bence.



Nike+ lansmanından bu yana 4 yıl geçti ve sonunda Adidas da benzer bir kombo ürünü piyasata sürdü: adidas miCoach. Bunca zaman geriden gelmenin bir karşılığı olarak da Nike+'a göre çok daha gelişmiş özelliklerle geldi miCoach. Nike+ sadece adım sayacı aparatıyla koşma ritmi ve süresini (bir de mesafesi olabilir, o konuda emin değilim) ölçebilirken, miCoach sisteminde bir göğüs bantı da pakete dahil edilmiş ve bu sayede nabız ölçümleri de kayıt edilip anlık olarak analiz ediliyor.



Bu sayede, önceden belirlediğiniz bir antrenman programını, kişisel sınırlarınız dahilinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Koçunuz, nabzınız düşerse, kulaklığınızdan hızlanmanızı söyleyebiliyor. En güzeli de farklı antrenman şekillerine göre programlayabilmeniz koçunuzu. Mesela 2010 Avrasya maratonuna hazırlanacaksanız ona göre bir programda performansınızı arttırmak üzere çalışabiliyorsunuz.



Adidas'ın bir yeniliği de, benim gibi koşarken ter içinde kaldığında kulaklık falan kullanmaktan hoşlanmayanlar için. Tek bir LED ışığı olan bir bileklik aparatını alırsanız, temponuzla ilgili direktifi 4 farklı renkten birisi olarak da alabiliyorsunuz buradan.

miCoach'un da bir internet sitesi var tabii ki ve veriler burada saklanıp görüntülenebiliyor, dilerseniz de paylaşıyorsunuz.



Adidas'ın sesli komut vericisi bağımsız olarak ya da herhangi bir MP3 çalarla çalışabiliyormuş. Buna rağmen Adidas lansmanda miCoach'u bir mobil partnerle,  Samsung'la birlikte tanıtmayı ve miCoach uygulamasını Samsung'un F110 telefonuna adapte etmeyi uygun görmüş.







Pin It

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar


Oytunok (08 Mart, 2010 10:44 Pazartesi)
İyi de ben mi yanlış gördüm yoksa alttaki reklamda son sahnede siyah kadın kolundaki Nike telefon kılıfından mı telefonunu çıkarıyor? Kılıf ters ama swoosh net görülüyor bence?

Yalçın (settar) Pembecioğlu (08 Mart, 2010 12:27 Pazartesi)
00.52"de adidas'ın performance logosu olduğu anlaşılıyor. Bir de bu tip bir hata çekimde yapılsaydı da yayından önce yakalanırdı, reklam filmleri 2 kişinin çekip yayına koyduğu şeyler değiş Oytunak :)

şahin (prodotu) özcan (09 Mart, 2010 00:00 Salı)
ben beyendim. kullanışlı, motive edici bişey isterim. hatta ve hatta cezalandırıcı olsun bile isterim :) otuz şınav çekileceeek ... çek :)

Yalçın (settar) Pembecioğlu (09 Mart, 2010 13:45 Salı)
elektrik versin mesela yavaşlayınca göğüs bandından :D

elixmix2019 (09 Mart, 2010 14:45 Salı)
settarcim daha kreatif ol...o gogus bandini asagiya
kasik arana 
yerlestirebilir ve oraya elektrik vererek
kosuyu ve nabzi hizlandirabilirsin
ehehehe
filmdeki kötü adam kim şimdi ?????

Yalçın (settar) Pembecioğlu (09 Mart, 2010 15:41 Salı)
bir işkence yöntemi olarak hassas noktalara elektrik vermek konusunda meme ucunun cinsel organ kadar etkili olduğunu düşünmüştüm 80'lerdeki karikatürlerden. senin önerini de ileriye taşımak isterdim ama bigumigu'nun ahlak anlayışını kendiminkiyle kalibre etmeyeyim şimdi :)

elixmix2019 (10 Mart, 2010 11:01 Çarşamba)
size kötü bi haberim var bunun patent'i adidas'in degil.
benzer kombinasyondan olusan bir paketi de
EA games cikartiyor.
fotolarini da gördüm üstelik bunu oyunlarla paketleyip bilgisayar 
onunde fitness yaptircaklarmis :)


here iz the rezult of da turkish jury..

REDWOOD CITY, Calif.--Millions of people around the world have experienced the revolution in home fitness since last spring with EA SPORTS Active, the number one rated fitness program for the Wii™**. Today, EA SPORTS™, a label of Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), announced that EA SPORTS Active 2.0* (working title) is now in development and will be available this fall on PlayStation®3, Wii™, iPhone® and iPod touch®. The new EA SPORTS Active 2.0* fitness program will deliver true fitness results by featuring an innovative wireless control system, powered by new leg and arm straps with motion sensors, a heart rate monitor to capture intensity, and a new online hub to track and share workout data. EA SPORTS Active 2.0* will make working out simple, effective and will go with you wherever you are.

simdi reklamlar  ..nike rulz!

Yalçın (settar) Pembecioğlu (10 Mart, 2010 11:54 Çarşamba)
iPod entegrasyonu yüzünden Nike+ bana da daha sevimli geliyor.

Yorum yapmak için
- sisteme kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan giriş yapabilirsiniz.