Anasayfa

627_990.jpg Resimleri
 

Hovercraft'a ikinci aranıyor.


Pin It
Bir çocukluk hayalimi daha gerçekleştirebilirim artık...

Belgesellerde, haber bültenlerinde gördüğümüz İngiliz mucizesi, hoppidik hoppidik ulaşım aracı Hovercraftların da kişisel kullanıma uygun modelleri satışa sunulmuş.

İki kişilik Hovercraft,  60 beygir gücünde ve 2 silindirli bir benzinli motorla çalışıyor.

Benim gibi karşıda Asya yakasında oturup Avrupa'da çalışan ve  trafikten de midesi bulanan biri daha varsa hemen bir tane alalım diyorum.

Satış değeri $14.000 görünüyor ama tahminimce gümrük mümrük vergileri ile en az iki katını gözden çıkarmak lazım

Eğer bir ortak bulamazsam  şu komik şeyi almak zorunda kalabilirim  korkarım :(





Pin It

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar


ix (25 Mayıs, 2006 16:02 Perşembe)
hobareeeyyy

trafik kazaları da boyut değiştirecek ülkemizde.

ama her şeyden önce bunların trafiğe çıkış izni olması lazım...

alisureyyatorun (25 Mayıs, 2006 17:03 Perşembe)
yakinda bunlari accesorize bile edebiliriz hehehehe.

Yalçın (settar) Pembecioğlu (25 Mayıs, 2006 18:23 Perşembe)
O komik şeydense off road özellikli Segway XT'ye ne dersin snt? Ama boğazı nasıl geçersin bilemem :)


nick (25 Mayıs, 2006 21:00 Perşembe)
Ya link ve haber icin cok tesekurler,  bundan seneler once bi belgeselde gorup hayran kaldigim bi tasarim vardi, isvec yada isvicrede  bunu, dere ve bogaz gibi yerlerde devlet bunlardan bir suru almis ve umuma acmis,  karsidan karsiya gecmek icin insanlar kulniordu, hatta takim elbise ile binip ellerinde bond canta ise giden insanlari vs gorunce cok sasirmistim. Alet sadece ustunde tepindikce  ilerliyor ve batmiyor. Nefis bir alet bunu mutlaka bogaza getirmeliler. Ne zamandir  ariyordum bunu ama bir turlu bulamamistim. Sayenizde bulmus oldum. tnx snt.
The Hydrofoil Water Scooter




Burada da videosu var.

sadi (su geçirmez balık) tekin (26 Mayıs, 2006 00:35 Cuma)
snt, neden sen de bi scooter almıyorsun ki? hem çok ucuz, hem trafiğe çıkış izni var, hem de daha pratik ;)

snt (26 Mayıs, 2006 10:23 Cuma)
Rica ederim Nick, yukarıdaki aracı ben de görmüş ve özenmiştim ama insanın o alet üzerinde çok çok komik görünme ihtimali yüksek :)

Öte yandan SGB'ye de yanıt vereyim. Şöyle ki, yükseklik korkusu var bende, köprüden iki tekerlekli bir araçla geçerken korkuyorum maalesef. Muhtemelen başım döner ve motorun dengesini kaybederim. Belki şöyle bir şeyler almam lazım kendime ama bunları da gururuma yediremem :)



http://www.mp3.piaggio.com/index_eng.html

sadi (su geçirmez balık) tekin (26 Mayıs, 2006 10:38 Cuma)
hehe.. çok komik ama kanuni'nin de böyle arkadan iki tekerli scooterları var. hiç kullanmadım sürüş performansı nedir bilemiyecem ama ilginç olduğu kesin. 

ben nedense biraz muhafazakarım tekerlek adedi konusunda. motosiklet tamamen tekerlek adedinden ve yüzünüze çarpan rüzgardan dolayı özgürlük makinası sayılır ve üçüncü tekerlek hareket kabiliyetini sınırlar, kabin de rüzgarı. 

tıpkı otomobil teknolojisinin direksiyonu gereksiz kılacak noktada bazı kontroller tasarlayabilmesine rağmen kulanıcıların direksiyondan vazgeçememesinden dolayı yürürlüğe almaması gibi ben de motosikletin klasik tasarımından vazgeçemiyecem. 

SNT'ye not; köprüden geçerken yükseklik korkusu yaşayacak kadar dik aşağı bakamıyorsun, zaten epey ustalaşman gerekir şööle ufka dalıp boğazı seyretmen için, önünde akan trafik var yani. benim de yükseklikle ilgili problemim var, şimdiye kadar o yüksekliği algılayacak bi bakış açısı yakalayamadım. bunu da burdan açıklıyayım da milyonları yanlış yönlendirmeyelim buralardan :) senin de bilgine :))

snt (01 Haziran, 2006 14:36 Perşembe)
peki böyle bir sey alsam? Hem karada hem de suda gidiyor. 5 saniyede tekerlekleri açılıyor... Tabi maddi olarak almam biraz zor olur ama üzerine reklam alırım http://www.gizmag.co.uk/go/5682/



sadi (su geçirmez balık) tekin (02 Haziran, 2006 01:43 Cuma)
işte bu hayatımda gördüğüm en başarılı amfiik araç.. benim de olsun istiyroum bundan.. kaç para ki bu.. evet linke tıklamaya üşendim ne var ki..

snt (02 Haziran, 2006 10:06 Cuma)
Yok fiyatı miyatı daha. Ama umarım illa ki böyle yarı çıplak kullanmak gerekmiyordur.

sadi (su geçirmez balık) tekin (02 Haziran, 2006 13:16 Cuma)
muhtemelen fiyatı yüksek olacaktır ve bu durumda da geriye para kalmayacağı için bööle yarıçıplak kullanılacaktır kuvvetle muhtemel ve bence de hiç sakıncası  yok, destekliyorum.

Yalçın (settar) Pembecioğlu (03 Haziran, 2006 15:11 Cumartesi)
snt, bir de bu alternatif var: Jimny Cricket! Dutton's amphibious Commander S2




sadi (su geçirmez balık) tekin (04 Haziran, 2006 02:18 Pazar)
sanayide necmi usta yapmış bunu galiba.. ucuzdur bu..

Uğurkan (GoDLESS_FroG) Hafızoğlu (04 Haziran, 2006 17:20 Pazar)
ence en iyisi bu. Hem görünüş hem sürat olarak en iyisi
Watercar
Budur


sadi (su geçirmez balık) tekin (05 Haziran, 2006 00:22 Pazartesi)
bunun da amortisörleri patlamış gibi..

gizmag iyiydi.. gizmag ilen gezmek..

Yalçın (settar) Pembecioğlu (20 Haziran, 2006 01:01 Salı)
G-frog, gec oldu ama Bay Branson'un watercar'inin videosunu da ekleyeyim bari :)


Uğurkan (GoDLESS_FroG) Hafızoğlu (09 Ağustos, 2007 06:18 Perşembe)
bayağı geç olmuş abi be :)
ben de geç farkettim ama sağolasın.

abdulaziz (creaziz) şahin (09 Ağustos, 2007 09:37 Perşembe)
gibbs firması bu konuda epey başarılı, ama teknolojilerinin gelişimi sanırım orduyla yaptıkları eş projelerle alakalı.

Yorum yapmak için
- sisteme kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan giriş yapabilirsiniz.