Anasayfa

 

Jamie Oliver TED Prize 2010'u kazandı!


Pin It
Bizim haşarı aşçı Jamie mutfaktaki pratik yeteneği ve samimi iletişimi sayesinde elde ettiği şöhreti ve serveti ile yetinmemiş, İngiltere okullarındaki beslenme programının en baştan tasarlanması ve iyileştirilmesi için çeşitli kampanyalar düzenleyerek sonunda bu konuda hükümetle ortak projelere imza atmayı başarmıştı.

TEDPrize adı altında her yıl verilen ödül de bu yıl Jamie'nin oldu. Jamie'nin ödülü kazanmasında ana etken olan başarıları şöyle özetlenmiş:

- Jamie's School Dinners / Beni Daha İyi Besle kampanyası Birleşik Krallık hükümetini okullarda verilen öğle yemeklerini elden geçirmek üzere 1 milyar ABD doları yatırım yapmak üzere baskı yarattı.
- The Fifteen Foundation adında bir organizasyon kurdu, 18-24 yaş arasındaki suça eğilimli risk grubundaki gençlere şef eğitimi vererek onları topluma kazandırdı. The Fifteen aynı zamanda bu gençlerin çalıştıkları bir restoran ve Amsterdam, Cornwell ve Melbourne'da da şubeleri açıldı.
- Jamie Oliver's Food Revolution USA adında yeni bir programı 2010'da ABC'de yayınlanmaya başlayacak ve Jamie, eğlenceli ve sağlıklı beslenme vizyonunu ABD'ye de taşıyacak.
- 12 televizyon serisi şu ana kadar 130 ülkede yayınlandı.
- 10 yemek kitabı 29 dile çevrildi, 56 ülkede neredeyse 24 milyon kopya satıldı.

Detaylar haber bağlantısında.

Jamie'nin Amerika Birleşik Devletleri macerasıyla ilgili bir haber daha yapmayı planlıyorum bu hafta.


Pin It

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar


sena (kudra) çınar (22 Aralık, 2009 09:41 Salı)
aşçı bir aktivist ha? hmm ilginç. bravo ama çok iyi işler yapmış adam

gullusum (22 Aralık, 2009 22:12 Salı)
her programini izledigimde, offf diyerek ovusturuyorum karnimi. diyar diyar gezip keyfe keder ekmek yapmiyormus meger, aferin valla. 

Sabretooth (28 Aralık, 2009 10:04 Pazartesi)
her şeyi bahçesinde yetiştirir , büyük bir zevkle izlediğim biri , kısa sürede çok şey öğreniyorsunuz moleskine defterinin tasarımlarınada ayrıca hastasıyım

Yalçın (settar) Pembecioğlu (15 Şubat, 2010 19:30 Pazartesi)


Yorum yapmak için
- sisteme kayıt olabilir,
- Bigu üyesi iseniz ana sayfadan giriş yapabilirsiniz.