- 41?29!, Junior Sosyal Medya Uzmanı ... (1/8)
- iGOA, New Business Developer arıyor... (2/8)
- Wanda Digital, Actionscript Develop... (3/8)
- Voden’de çok iş var! (4/8)
- Pixelplus Interactive, Jr. Dijital ... (5/8)
- 41?29!, mobil pazarlama uzmanı ya d... (6/8)
- Project House kendine hakim olamayı... (7/8)
- Eggrobot Seni İstiyor! (8/8)
5 YTL bulana PlayStation 3 hediye!
Webrazzi'den alıntı yapıyorum:
ParamKayboldu.com bugün hayata geçirildi ve sistemin mantığı şu. Hergün 5 YTL kaybediliyor ve bulana verilmek üzere bir ödül belirleniyor. Kaybolan paranın seri numarası sitede yayınlanıyor ve parayı bulup verilen adrese posta ile gönderen kişiye ödül veriliyor.
Hergün yeni bir 5 YTL ve yeni bir seri numarası, yeni bir ödül ile eşleştirilerek sitede yayınlanıyor olacak. 1 yıl içinde sitede yayınlanmış herhangi bir 5 YTL’yi bulursanız hediyenizi alabiliyorsunuz.
Yani, şöyle bir tablodan bahsediyoruz. Ersan Özer 1 yıl boyunca toplam 1.825 YTL kaybedecek, ve bunun karşılığında 365 farklı hediyeyi ödül olarak verecek.
ParamKayboldu.com şu an için gelir modeli olan bir girişim değil. Zaman içinde ödül sponsoru olan firmalar için bir platform yaratacak olan girişim, aynı zamanda Magnet siteleri için de önemli bir kanal yaratmış olacak.
Kaynak: webrazzi.com
Kategoriler: dijital / viral
Etiketler: para, 5 ytl, ersan özer, bul, acıbadem

06 Kasım, 2008 16:00 Perşembe
| Paylaş |
Ayrıca paranın posta yolu ile taşınması yasak bu da ayrı bir konu.
Neden P.K adresine istiyosun ki , erkeksen ver adresi yüz yüze görüşelim :P
bu arada ne kadar kötümseriz, hemen sahte para basma olayına da girdik :P adres verse dövmeye de gideriz :)))
mösyö ersan çok tutan işlere imza atmış ama bunun başarılı olacağını sanmıyorum pek.
ve 'paramkayboldu'nun tepesinden çıkan üzülmüş ve yamulmuş baloncuk da proje kadar çikin..
Türk Lirası Kıymetini koruma kanunu'na göre zaten parayı bilinçli olarak sokağa atıp kaybetmek suçtur.
Posta Kanunu madde 121'e göre de Kağıt Para Posta yolu ile gönderilemez.
Tutarın bir önemi yok.
Her şeyden önce Milli Piyango idaresinin izni olmadan böyle ödüllü bir oyun vs düzenleyemezsin.
Hele ki Türk Lirasını böyle bir oyunda malzeme / araç olarak hiç kullanamazsın.
Eğer siz de kanunsuz kuralsız işler yapanları eleştirmez ve desteklerseniz yarın bir gün birisi çıkıp sizin hakkınıza ya da faliyet alanınıza tecavüz ettiğinde kendinizi savunacak yüzünüz olmaz.
Biz hediyeli kampanyalı ürün piyasaya çıkartmak için Milli Piyango ile aylar süren bir süreçten geçmek zorunda kalıyoruz , Binlerce sözleşme vs yapılıyor. Vaad ettiğimiz ödüllerin tutarları Milli Piyango denetiminde bankaya yatıyor , ödül alımları yapılıp faturalar tek tek kontrol ediliyor vs. vs.
Öyle koltuk altımdaki PS3 ü vericem demek kadar kolay değil bu işler.
İşi tamamen kendisinin ve sitelerinin reklamını yapmak için yeni bir viral olarak kurguladığı çok açık.
ama postayla para gönderme konusunda sonuna kadar katılıyorum bigcell'e.. o hesabın ne için açıldığını bir şekilde keşfedecek bir ptt çalışanı bile el koyabilir paraya.. neden bir adrese teslim edilmiyor para hakikaten??
ama genel anlamda da çok beğenmedim sanırım hadiseyi.. itiraf.com'da bundan 2 sene kadar önce yaptığı kesinlikle kullancı dostu olmayan revizyondan sonra çok soğudum ben de zati kendisinden..
MP kapsamına girmiyormuş:
“Paramı kaybettim getirene ödül vereceğim” modelinde kurgulanan yapılarda Milli Piyango’dan izin almak gerekmiyormuş. Yani benzer uygulamalar için çekiliş yapılmadığı için izin prosedürüyle uğraşmanız gerekmeyecektir
buyrun yukarda bahsettiği posta kanunu:
Madde 121 - A - Aşağıda gösterilen maddelerin posta ile gönderilmesi yasaktır:
a) Tabiat ve mahiyetleri veya ambalajları dolayısıyla kişileri tehlikeye düşürebilecek, posta gönderilerini kirletebilecek veya bozabilecek, parlayıp alevlenebilecek veya patlayabilecek tehlikeli maddelerle benzerleri;
b) Afyon, morfin, kokain ve benzerleri uyuşturucu maddelerle bu mahiyette olan diğer maddeler (Ancak tıbbi veya fenni bir amaçla gönderildikleri ve göndericilerinin bu gibi yollamalara izinli bulundukları resmi belgelerle belirtilirse, bunlar koli veya değer konulmuş kutu içinde kabul edilip gönderilirler);
c) Üzerinde hakaret veya tezyif edici adresler veya yasak lakap, unvan ve deyimler yazılı gönderiler;
d) Üzerinde genel edep ve töreye uymayan veya güvenliği bozucu ve bir suç işlenmesini teşvik edici işaret, resim ve yazılar taşıyan gönderiler;
e) Kanun, tüzük ve kararlarla alınması, satılması, taşınması veya elden ele geçmesi yasak edilen her türlü maddeler;
f) Canlı hayvan ve böceklerle kurutulmuş veya başka suretle muhafazası sağ- lanmış olanlar dışındaki cansız hayvanlar ve böcekler (Ancak arı, ipek böceği ve sülüklerle Sağlık ve Sosyal Yardım ve Tarım Bakanlıklarınca gönderilmesine izin verilen ve tehlikeleri önlenmiş bulunan canlı böcekler kabul olunur).
B - a) Kapalı mektuplardan başka mektup postası gönderileri içine posta pulları ve posta bonoları;
b) Mektup postası gönderileriyle değer konulmuş kutular ve değer konulmamış koliler içine kağıt para veya elinde bulunduranın faydalanabileceği her türlü değerli kağıtlar;
c) Değer konulmuş kutu ve kolilerden başka gönderilerin içlerine madeni paralar ve altın, platin ve gümüş külçeleriyle değerli taşlar veya bunlardan yapılmış eşya ve mücevherler ve bu gibi değerli maddeler konulması
Bu uygulama , "Köpeğimi kaybettim bulana ödül vereceğim." den çok farklı.
Herşeyden önce bir denetim gerektirir.
Nereden bilelim o fotoğraftaki 5 YTL'yi bir arkadaşına verip , "Usta sen 4 ay sonra çıkarsın ortaya , "kayıp parayı ben buldum, dersin" biz de sana PS3 veriyo gibi yaparız demediğini.
Denetim mekanizması olmadan böyle uygulamalar olmaaaaaaaaaz.
Ayrıca 2003'de tüm dünyada alınan ortak karar ile Kağıt parayı scannerda tarayıp üzerinde "örnektir geçmez" ibaresi olmadan web sitesine laaaak diye yapıştıramazsın da.
2003 sonrası üretilen bir çok scanner driver müdahalesi ile Photoshop CS sonrası sürümler de yazılımdan direkt olarak para taranmasını ve görüntüsünün işlenmesini engellerler.
Siz paranın suretini digital ortama aktaramazsınız.
Off yazmıycam daha fazla, ne hali varsa görsün.
http://www.bigumigu.com/haber.asp?hid=2348
Proje ile ilgili kafama takilan: gunde eline herhangi bir 5 YTL gecen insanlarin yuzde kaci bu projeden haberdar olup siteye girebilecek, katilabilecek? 5 YTL'nin hali hazirda bilenlerden cikabilmesi cok dusuk bir ihtimal degil mi? Buyuk bir reklam kampanyasina ihtiyac var. Acikcasi umitsizim.
" Ya Bu 5 Liralar Hala sizdeyse?
Hayır, bizde değil. Türkiye'nin en ünlü internet sitelerini yapan şirketiz. Bize güvenebilirsiniz."
Allah razı olsun valla ne diyelim. Milli Piyango İdaresini işin içine sokmadan biz bu işi halledelim sizde bize güvenin! Görürsem söylerim!!!
Ayrıca bunuda unutmadık!
coca cola kapaktan 'düdük' çıkarıyo ama o düdüğü kazan, kazanma kolanı içmiş oluyosun. hizmet alıyosun vs. milli piyango bileti alırken bile vatana millete hayrın dokunuyo yahu!
rica edicem konuya sempati duyacak arkadaşlar 5'er lira arayacağı enerjiyi kendilerine saklasınlar. her gün 3 lira atsanız bi köşeye play station alıyosunuz zaten 1 senede. böyle şansınız daha yüksek hem. (:
1 ay sonra yeni bir viki projesi online edeceğim. Gelecek tepkilerden tırstım :D Ben haber yapmıycam sanırım yeni viki sitesini Bigu'da :)))) -- MP'lik bir kurgusu yok şimdiden belirtiyim.
zeki müren de olayı görecek mi?
oeyh.. refresh etmeden yazmışım da.. kelebek gibi kalmış yorumum sori..
ersankaybolsun.com diyorum aheuahu
'bunu sen yollamadin' derlerse sayet, nasil ispat edecek dogru parayi yolladigini? :))
Parayı bulan kişinin interneti ne kadar takip ettiğini, ne kadar sıkılıkla kullandığını, projeden haberi olup olmadığını, kısacası parayı bulduğunda playstation3 kazandığını nasıl bilebilir ki. Bu biraz göreceli bir durum olmuş. Bir proje üretiyorusun fakat bu projeye ne kadar geri dönüş alacaksın bunu bilemiyorsun.
Yani teselli yapalım, paranın üstüne ufak açıklayıcı bir sticker yapıştırılabilir, ya da çok zor bir ihtimal olsada seçilecek bölgeler bu projeden haberdar olabilecek potansiyele sahip mekanlar, alanlar olabilir.
Paranın üstünde uyarı yazısı olmadığı sürece biraz zor. 5 tl'yi bulan zaten ilk 15 dk içinde o parayı harcar.
Sanırım arkadaşlar biraz sitelerindeki kitlelere güvenmişler ama umdukları dağlara kar yağar ğeşinen söyliyim
adamlar zaten paranın bulunamıyacağından o kadar emin ki. (muhtemelen kaybetmediler de)
düm ps3 vadediyordu , bugün ise iphone.
Benim şöyle bi fikrim var.
Bu heriflerin ev ve iş yeri adreslerini bulup çaktırmadan takip edelim , parayı düşürdükleri anda da atlayıp alalım parayı.
Muhtemelen para mara kaybetmedikleri için elimiz boş dönme olasılığımız yüksek.
gaziosmanpaşa arnavutköy de kaybetsek ne olur? o para sittin sene bulunmaz bilader benden söylemesi. zaten yerler çamur.
Merhaba, ben Cemal Dalar. Gittigidiyor.com'un kurucu ortaklarındanım.
Bu sabah Küçükyalı civarında canımdan çok sevdiğim 5 YTL'mi kaybettim. Belki de para dolaşa dolaşa sizin cüzdanınıza gelmiştir. Eğer sizdeyse bir zarfa koyup PK. 78 Suadiye 34741 İstanbul adresine gönderin.
Abi çıkıp bunlar her hafta "bu haftaki talihli arkadaşımız halil ballı" gibi bir tanıtım olayına girerlerse uyarlamanın en üst noktasına, zirvelerine tırmanırlar.
Bi de şey komik "ben gittgidiyorum sahibiyim". ulan adam der ki "sende zaten bok gibi para vardır, utanmaza bak bir de parayı geri istiyor" diye söver parayıda en kralından malbuşa yatırır.
Artık 5 YTL için 2 site birden takip edilecek :P
http://www.bulparami.com
önceki haber

